Nehiar napisał(a):

|
Prawda jest taka, że sama akademia jak na razie Legii nie przynosi aż takich korzyści, ALE mają lepszy skauting młodych w Polsce ... A kiedy już znajdą dobrze zapowiadających się młodzików(15-18 lat), to oni tam mają większe szanse rozwoju tam, przez lepszą infrastrukturę (boiska, baza treningowa) oraz prawdopodobnie lepszych trenerów młodzieżowych. Dlatego podstawą powinna być BAZA TRENINGOWA z prawdziwego zdarzenie na którą zasługuje wielokrotny Mistrz Polski z której będzie mógł korzystać pierwszy zespół jak i drużyny młodzieżowe, a następnie rozwój skautingu w niższych ligach. Do tego zatrudnienie fachowca jako trenera młodej ekstraklasy. Dopiero po tych ruchach można powoli myśleć o akademii. Bo myślę, że nawet bez "akademii" znajdą się utalentowani gracze, którzy będą mieli znaczne większe szanse na rozwój jeśli da się im odpowiednie warunki.
|
A co to jest ta akademia poza infrastrukturą + skautingiem + trenerami +dzieciakami ? Coś trzeba więcej?
Akademia to po mojemu szkoła, szkółka, dlatego pytam.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA