Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 15.12.2012, 14:36
lazy napisał(a):Wyświetl post
O swojej walce z komunizmem to już niech lepiej opowiada Maciarewicz. On faktycznie walczył.
wiki napisał(a):
W 1976, po tzw. wydarzeniach czerwcowych, rozpoczął współpracę z Komitetem Obrony Robotników, następnie z Biurem Interwencyjnym KSS KOR, gdzie badał m.in. przypadki zabójstw dokonanych przez funkcjonariuszy MO i SB. Od 1979 należał do redakcji kierowanego przez Antoniego Macierewicza niezależnego miesięcznika "Głos".

W 1980 zaangażował się w działalność "Solidarności", kierował sekcją prawną Ośrodka Badań Społecznych przy Regionie Mazowsze. W 1981 podpisał deklarację założycielską Klubów Służby Niepodległości[3], które nie podjęły jakiejkolwiek działalności.

W stanie wojennym nie był na liście do internowania i nie został internowany. Zajmował się dystrybucją wydawnictw podziemnych, brał udział w reaktywowaniu "Głosu". W 1982 nawiązał współpracę z Komitetem Helsińskim, rok później z niejawnymi władzami NSZZ "S", Tymczasową Komisją Koordynacyjną, od 1986 kierował biurem społeczno-politycznym TKK, a od 1987 był sekretarzem jawnej Krajowej Komisji Wykonawczej. Uczestniczył w pracach, działającego legalnie od sierpnia 1988, Klubu Myśli Politycznej "Dziekania". W trakcie strajków w 1988 doradzał pracownikom ze Stoczni Gdańskiej im. Lenina.

W obradach Okrągłego Stołu uczestniczył w zespole ds. reform politycznych. W lipcu i sierpniu 1989 był w zespole negocjacyjnym ze strony NSZZ "S" ze Stronnictwem Demokratycznym i Zjednoczonym Stronnictwem Ludowym celem powołania koalicyjnego rządu.
Fakt, nie walczył. Siedział sobie grzecznie na czterech literach.

Jesteście chorzy - trudno mi się zdobyć na inny komentarz. Wasza głupota wręcz poraża.
Zainteresujcie się historią, przeczytajcie jakieś artykuły czy książki, a jak to was przerasta - to z łaski swojej zamilknijcie. Ja wiem, że kłamstwo powtórzone sto razy staje się prawdą, ale są jeszcze opracowania z czasów zanim PO zaczęło układać nową historię najnowszą.

Praktyki sądownicze jak w czasach stalinowskich.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 15.12.2012 o godz. 14:49.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!