Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2012, 13:43
kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
Jezeli sprawe Brunona, bez zadnej zenady mozna uznac za prowokacje rzadu w celu takim a takim, to mysle, ze mam prawo uznac, ze katastrofa w Smolensku, albo jak to Pan pisze, zamach, byl spowodowany bezposrednimi dzialaniami Jaroslawa w celu podreperowania spadajacych na pysk na morde slupkow poparcia dla PiSu...Czuje sie do takiej konkluzji upowazniony przez Panski wpis. Mozna by jeszcze uznac, ze zabojstwo Rosiaka tez bylo sfingowane przez PiS...znalezli sobie nieaktywnego dzialacza PO, ktoremu zycia za wiele nie zostalo i sprawa zalatwiona. I jeszcze pare innych wydarzen mozna bylo by w podobny sposob zagospodarowac...tylko po co obracac sie w sferze fantazji skoro jestesmy jednak ludzmi z krwi i kosci?
Szanowny Panie,
Zwracam się w takim razie z uprzejmą prośbą o podanie przesłanek prowadzących Szanownego Pana na trop wskazanych rewelacji: " katastrofa w Smolensku, albo jak to Pan pisze, zamach, byl spowodowany bezposrednimi dzialaniami Jaroslawa w celu podreperowania spadajacych na pysk na morde slupkow poparcia dla PiSu" tudzież "zabojstwo Rosiaka tez bylo sfingowane przez PiS". Mam nadzieją że będą one na tyle przekonujące, iż nie narażąi Pana na zarzut propagowania niezwykle prymitywnej propagandy PO-wskiej (niektórzy określają to zjawisko jako POtrolizm).
Uprzedzajac Pańską prośbę pozwolę sobi nadmienić, że w poście do którego był Pan uprzejmy się odnieść, wskazałem dwie niezwykle mocne przesłanki wskazujace na wyjątkowo prymitywną prowokację ze strony rządzących. Mam nadzieję że Pańska umiejętność analizy tekstu pisanego pozwala na zidentyfikowanie tych dwóch elementów i nie będę musiał wskazywać ich Panu palcem w trakcie późniejszej dyskusji. W razie potrzeby służę również linkami do niezwykle obszernej publicystyki, wskazującej na taką właśnie genezę "zamachu".
Mam nadzieję że zrewanżuje mi się Pan równie bogatą dokumentacją przedstawionych przez siebie tez.
Cytat:
tylko po co obracac sie w sferze fantazji skoro jestesmy jednak ludzmi z krwi i kosci
A ten fragment jakoś mi uciekł. Wielka szkoda bo wiedziałbym od razu że był Pan uprzejmy robić sobie żarty. Zdumiewajace jest że był Pan uprzejmy brać na poważnie uwagi pana Pietaka natomiast jest jest dla Pana "sferą fantazji" to że ktoś podważa realność "zamachu" w którym czterech z pięciu "zamachowców" jest podstawionych przez ABW, główny (i jedyny) oskarżony nie przyznaje się nawet do próby zamachu i twierdzi "że działał pod wpływem inspiracji innej osoby", prokuratura do tej pory nie postawiła takiego zarzutu (dopiero się nad nim zastanawia), aby postawić zarzut posiadania broni prokurator potrzebuje "ekspertyzy balistycznej", potencjalnych zamachowców rekrutowano w internecie, a podstawowym dowodem winy są zaprezentowane przez ABW kaski z alegro i wtyczka do kabla. Ale z Pana trefniś... naprawdę zabawne.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 14.12.2012 o godz. 14:01.