Wyświetl pojedynczy post
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.12.2012, 11:27
Cytat:
To taka mentalność. Urodziłem się po 1989 i wychowano mnie już chyba na inną modłę, ale zauważam że komuna zostawiła wielu ludzi z mentalnością drobnego konspiratora
Ciekawe na jaką modłę by Cię wychowano gdyby nie "ludzie z mentalnością drobnego konspiratora" Sądząc po opiniach takich jak ta: "Wpojona niechęć do jakiegokolwiek establishmentu i ciągoty do wiecznie usprawiedliwianego wyższymi ideami i spiskami zwykłego bumelanctwa to zestaw cech, które kultywują nawet zaciekli przeciwnicy poprzedniego ustroju" idealnie nadawałbyś się do wychowania "po linii SB".
Mogłbyś do woli bronić establiszmentu i zwalczać bumelanctwo. Normalnie raj na ziemi. Nie na darmo ludzie skandują na manifestacjach: Byłeś w ZOMO, byłeś w ORMO teraz jesteś za Platformą
Cytat:
PS No i zapomniałem o najważniejszym - jak dzisiaj ktoś pracuje uczciwie i się dorabia, a jego zainteresowania oscylują wokół innych rzeczy niż przepychanki pajaców na polskiej scenie 'politycznej' - jest 'lemingiem'
Czyli Twoim zdaniem leming to ktoś kto: pracuje uczciwie, dorabia się i nie interesuje się polityką Nie wiem tylko czy taka opinia wynika z Twojej niewiedzy czy może raczej ze swoiście pojętej "chytrości" założonej w tej dyskusji. Nawet Schopenhauer uważał tego typu triki za wyjątkowo prymitywne.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 14.12.2012 o godz. 12:07.
Odpowiedz cytując