Lukasz napisał(a):

|
A ta manifestacja kojarzy mi się z PiS poprzez miejsce zbiórki, tak jak krzyż katyński kojarzy mi się z wrakiem i Jarosławem. I pewnie nie tylko mi. Skoro ja mam taki odbiór to jaki ma reszta część 'niekumatego' społeczeństwa? Plakaty powinny być czytelne, jednoznaczne. Dlaczego większości osób, nawet tu na forum marsz kojarzy się z PiSem? Zwidy sporej grupy czy jednak mimo wszystko symbolika nietrafiona? Jest takie bodajże chińskie powiedzenie:"jeśli jeden znajomy powie Ci, że jesteś osłem, możesz go wyśmiać. Jeśli drugi Ci to powie, zastanów się nad sobą. Jeśli jednak trzeci też Ci powie, ze jesteś osłem - kup sobie siodło".
|
No cóż, szkoda więcej dyskutować z Lukaszem,bo idealnie pasuje tu jeden stary, troszkę zaktualizowany dowcip....
Psychiatra narysował trójkąt i pyta pacjenta: - Co to jest? - Jarosław Kaczyński! Lekarz narysował kółko. - Co to jest? - Logo PiS-u! Lekarz narysował kwadrat i znów pacjent stwierdza: - Podła i hucpiarska ulotka PiSowska! - Panie - nie wytrzymuje lekarz - pan jesteś pisofob! - Ja pisofob? A kto mi te wszystkie pisowskie świństwa rysował?!
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"