Wyświetl pojedynczy post
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2012, 15:14
Lukasz napisał(a):Wyświetl post

... a jak to ma się do odbioru przez większość społeczeństwa? Przecież przekaz jest prosty - zdelegalizować partię SLD.

Dlaczego trzeba 'przerobić Keynesa' i spółkę aby wiedzieć o co na prześcieradle chodzi? Ja nie wiem o co chodzi i czytam to co widzę.

Edit2:
Bóg Trybun (objawion) liczenie na czyjąś logikę że skoryguje plakat i to jeszcze w dobrym kierunku. Np. ja nie umiem. Nie wiem. Nie potrafię. I nie wynika to z mojej złej woli. Dla mnie na plakacie z pierwszego postu postkomuna to UE. Tak ma być? Czy ma być jednak SLD? Już nie wiem kto co chce mi przekazać. Niby czci się pamięć ofiar stanu wojennego a symbolika nawiązuje do oprawców z stanu wojennego, mówi się o winnym (Jaruzelski) a miejsce zbiórki kojarzy się z PiS itp. Gdyby chociaż było zdjęcie tych chłopaków którzy wtedy zmarli to rozumiem. Ale tak?
Jeżeli uważasz się za inteligenta i zadajesz takie pytania to powinieneś faktycznie posłuchać dobrej rady i dać się przebadać.

Krzyż katyński kojarzy Ci się z PiS? Hmm... ciekawe dlaczego? Może dlatego że to jedyna partia która kultywuje pamięć o polskich bohaterach, a może dlatego że zostałeś zainfekowany postkomunistyczną propagandą, która najpierw przez lata zohydzała PiS, a teraz wszystkie symbole Polskości stara się powiązać z PiS przez co również je zohydzić. Zachowujesz sie jak pieski Pawłowa którym na dźwięk dzwonka ciekła ślina, wystarczy Ci choćby najluźniejsze skojarzenie z PiS i pojawia się piana. Popatrz na siebie z boku może się otrząśniesz.

Brakuje Ci na plakacie zdjęć ofiar komunistów, a mnie brakuje zdjęć komunistów jak w klasyku "tych klientów nie obsługujemy". Żeby sobie Ci którzy w czasach PRL byli oseskami mogli zapamiętać, kto był kim. I żeby dzisiaj po 30 latach nie dało się z mordercy zrobić "autorytetu". Po to jest marsz. Symbolem takiego przepoczwarzenia jest właśnie PZPR-SdRP-SLD czyli czystej wody postkomuniści. Ty inteligent tego nie pojmujesz? Nie sądzę, celem jest czepianie się dupereli. A to prześcieradła, a to miejsca zbiórki, żeby zdyskredytować całe przedsięwzięcie. Bo po co ktoś po 30 latach ma się dowiadywać kto pałował a kto był pałowany. Po co. Dzisiaj jak nawołuje cudak powinniśmy być "razem" kat i ofiara czy ofiara i kat, co to kogo obchodzi, bądźmy razem i ch...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując