|
Arapaho chodziło mi o 'folklor' na arenie politycznej kraju, coś co jest ale nie cieszy się ani większym zainteresowaniem ani uwagą, czy nie jest traktowane jako partner do rozmów. Nie miałem zamiaru nikogo urazić a nie wiem jak to inaczej ująć. Co do reszty zgoda.
JEDREK76, tak, różowy kojarzy mi się z inna orientacją seksualną (jest to dla faceta określenie pejoratywne), tak ta manifestacja kojarzy mi się z PiS poprzez miejsce zbiórki, tak jak krzyż katyński kojarzy mi się z wrakiem i Jarosławem. I pewnie nie tylko mi. Skoro ja mam taki odbiór to jaki ma reszta część 'niekumatego' społeczeństwa? Plakaty powinny być czytelne, jednoznaczne. Dlaczego większości osób, nawet tu na forum marsz kojarzy się z PiSem? Zwidy sporej grupy czy jednak mimo wszystko symbolika nietrafiona? Jest takie bodajże chińskie powiedzenie:"jeśli jeden znajomy powie Ci, że jesteś osłem, możesz go wyśmiać. Jeśli drugi Ci to powie, zastanów się nad sobą. Jeśli jednak trzeci też Ci powie, ze jesteś osłem - kup sobie siodło".
Co do reszty nie polemizuję ponieważ nie siedzę w temacie - nie jest to moje hobby. Dziękuje jednakże za wyjaśnienia - cenne.
Edit:
Bóg Trybun (objawion) - a jak to ma się do odbioru przez większość społeczeństwa? Przecież przekaz jest prosty - zdelegalizować partię SLD.
cytat: ".... poza tym redefinicje terminów jak przykazał Gramsci i ukłony w stronę Keynesa - może Tobie to nie wiąże się w całość, innym widocznie tak." Rozumiem że przekaż jest grypserą dla jedynie dla kumatych i 'inteligentów' ? Dlaczego trzeba 'przerobić Keynesa' i spółkę aby wiedzieć o co na prześcieradle chodzi? Ja nie wiem o co chodzi i czytam to co widzę. Tak samo jak widzę symbolikę faszystowską na niektórych zdjęciach w tym wątku, porównania do holocaustu. Muszę być specjalistą by załapać o co chodzi? Czy muszę wiedzieć iż swastyka to tak na prawdę znak 'przynoszący szczęście', słuchać Wagnera, mieć zamiłowanie do okultyzmu i zgłębiać tajemnice Tybetu?
Edit2:
Bóg Trybun (objawion) liczenie na czyjąś logikę że skoryguje plakat i to jeszcze w dobrym kierunku. Np. ja nie umiem. Nie wiem. Nie potrafię. I nie wynika to z mojej złej woli. Dla mnie na plakacie z pierwszego postu postkomuna to UE. Tak ma być? Czy ma być jednak SLD? Już nie wiem kto co chce mi przekazać. Niby czci się pamięć ofiar stanu wojennego a symbolika nawiązuje do oprawców z stanu wojennego, mówi się o winnym (Jaruzelski) a miejsce zbiórki kojarzy się z PiS itp. Gdyby chociaż było zdjęcie tych chłopaków którzy wtedy zmarli to rozumiem. Ale tak?
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 13.12.2012 o godz. 13:52.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
|