Wyświetl pojedynczy post
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2012, 12:34

Łukasz,
w sumie po ostatnim Twoim poście nie dziwię się, że jesteśmy po przeciwnych stronach "barykady". Skoro nie rozumiesz dlaczego manifestacja patriotyczna rozpoczyna się pod Krzyżem Katyńskim, a nie pod skarbonką na Rynku Głównym - to naprawdę nie widzę żadnych możliwości porozumienia między nami. Zapewniam Cię, że to rzecz jasna nie jest przypadek, iż to Krzyż Katyński wybrano jako miejsce zbiórki. TO NIE JEST PRZYPADEK.
Widzę, że najprawdopodobniej zasypiałeś albo odpuszczałeś sobie lekcje Historii, tudzież o antykomunistycznym podziemiu i wydawnictwach z lat 80-tych nie masz bladego pojęcia skoro nie rozumiesz dlaczego akurat tam rozpoczyna się ten Marsz.
Zastanawiam się w tym miejscu czy mam Ci tłumaczyć co wydarzyło się w Katyniu w 1940 r.? Czy mam Ci tłumaczyć jak w okresie PRL-u były przez komunistów traktowane osoby, które poruszały temat Katynia? Czy mam Ci wytłumaczyć pojęcie "kłamstwa katyńskiego"?

Lukasz napisał(a):
[...] Co do PiS:

Jędrek, czy ja mam zwidy ze widzę w prześcieradle poniżej nawiązanie do Kaczyńskiego i Smoleńska? Ja podpinam pod to PiS? Może Ty widzisz tam uczczenie pamięci Włosika ale ja nie. Wiem wiem - przypadkowo
miejsce zbiórki kojarzy się jak się kojarzy. Oczywiście niezamierzony przypadek. 'Pod skarbonka' przecież głupio brzmi [...] Podchodzi ta krecia robota pod browara czy nie?
Masz zwidy i faktycznie wszystko kojarzy Ci się już z PiSem i Kaczyńskim. Radzę udać się z tym problemem do specjalisty i sugeruję raczej psychiatrę, bo na psychologa jest zdecydowanie za późno. Każdego 3 V i 11 XI władze miasta i województwa składają kwiaty po Krzyżem Katyńskim. Jak rozumiem wojewodę małopolskiego Jerzego Millera (któremu podczas tych uroczystości publiczność zadaje pytanie "gdzie jest wrak?") także z PiSem identyfikujesz
Chłopie widząc, że potrzebne Ci są silne środki psychotropowe rezygnuję z tej zgrzewki browara, którą od Ciebie wygrałem, bowiem jako człowiek kulturalny nie mógłbym go sam wypić i musiałbym Cię poczęstować. Jak wiadomo alkohol i tego typu specyfiki nie idą ze sobą w parze, a ja nie chcę Cię mieć na sumieniu.

Lukasz napisał(a):
[...] A na plakacie co jest? Zomo i czółg co symbolizują? Data marszu przypadkowa tak? Za idiotę mnie bierzesz czy jak? 'Marsz pamięci' w rocznice stanu wojennego nie nawiązuje do stanu wojennego? Nie lepiej odciąć się od tej daty aby uniknąć skojarzeń? Dlaczego nie zorganizowany został np. na mikołaja czy jakoś tak? Wiem wiem. Marsz pamięci pod krzyżem katyńskim, plakat z czołgiem i pod szyldem sierpa i młota. I mówisz że o co w tym chodzi? O uczczenie pamięci cytuję: "wymienionego w informacji ze strony SKWK - Bogdana Włosika"? Kpisz. Ewidentnie ze mnie kpisz. Ciekawe z resztą czy zainteresowany chciałby być czczony pod plakatem z sierpem i młotem. Śmiem wątpić. [...]
Sam z siebie kpisz.
Uważasz, że organizatorzy uroczystości 1 IX czczą datę ataku Niemców na Polskę, czy też raczej Ofiary tego ataku i tej wojny, którą Niemcy rozpętali
Udajesz inteligenta, a naprawdę bredzisz jak dziecko w malignie.

Lukasz napisał(a):
[...] Tutaj masz o 'pedałach'
"Jako żywo jakbym słyszał niedorzeczne argumenty różowo-czerwonego salonu ". Różowy salon kojarzy mi się z jednym ale może Ty myślałeś o salonie z blondynkami a ja źle aluzje odczytałem. dalej:
"Twoja różowa pseudo-inteligencja" Dużo coś myślisz o tych blondynkach powiem Ci. [...]

Widzę, że kolor różowy, kojarzy Ci się z odmienną orientacją seksualną. Termin "różowego salonu" przylgnął do UD (późniejszej UW i całego tego środowiska) w latach 90-tych, kiedy jeszcze środowiska homo nie występowały tak mocno o ich uprzywilejowanie. Kolor różowy odnosi się w tym miejscu do obrony przez michnikowszczyznę Jaruzelskiego i Kiszczaka i oznacza, że tak naprawdę niewiele się od komunistów różnią. Gdybym miał zamiar w swoim tekście poruszyć temat homoseksualistów użyłbym sformułowania "tęczowy" bowiem takimi kolorami posługują się te środowiska. Jak więc widzisz także w tym temacie błądzisz okrutnie.

Co zaś do Twojego pytania
Lukasz napisał(a):
[...]Za idiotę mnie bierzesz czy jak? [...]
Sam świadczysz o sobie treściami jakie wypisujesz.
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 13.12.2012 o godz. 12:37.
Odpowiedz cytując