Lukasz napisał(a):

Aj tam to ja to wiem.
BBudowniczy powiedz mi lepiej dlaczego wybrano takie miejsce zbiórki? I powiedz mi ze to czysty przypadek.
|
człowieku odkąd pamiętam, a trochę pamiętam, prawie każda manifestacja prawicowa, pochód etc (na dlugo przed Smoleńskiem, do którego pijesz) zaczynała się pod Krzyżem Katyńskim (nawet te "huczne", trzeciomajowe, startując z Wawelu zatrzymywały się pod Krzyżem). Jak mozna było mieszkać w Krk, interesować się polityka i symboliki, specyfiki tego miejsca nie znać to już Twoja rzecz.
Cytat:
|
Druga sprawa prześcieradło dobrze obrazuje jak ludzie rozumieją przekaz plakatu/marszu. Już nie marsz 'Pamięci' (pamieć zbędna) tylko 'Zdelegalizujmy' (oryginał: zdelegalizujemy), już nie 'zbiórka pod' tylko wystarcza sam 'krzyż katyński' (jakby każdemu kojarzyło się to z miejscem w Krakowie) na koniec najciekawsze - już postkomuną nie jest UE tylko SLD (?).
|
Dla Ciebie nie, dla kogoś tak. Uwierz mi istnieje życie na Marksie i ma się dobrze, poza tym redefinicje terminów jak przykazał Gramsci i ukłony w stronę Keynesa - może Tobie to nie wiąże się w całość, innym widocznie tak.
----
EDYCJA: ślepieję na starość. W wyboldowanym cytacie zarzucasz twórcom transparentu, ze tym razem nie odnoszą się do UE a tylko do SLD, a nie jak mi sie wyczarowalo przed oczami, że UE też podciągnięto pod kategorię postkomuny (pod tym kątem stworzyłem wpis o Gramscim, Keynesie etc). Za niedopatrzenie przepraszam.
Co do samego zarzutu - dziwny - przecież wiesz o pomarszowej ruchawce SLD pt."zdelegalizujmy ONR / MW", więc nietrudno zrozumieć w tym kontekście, skąd takie hasło i taka partia przedstawione na transparencie (pomijając fakt, ze o SLD jako o spadkobierczyni PZPRu nie sposób nie wspomnieć przy okazji rocznicy Stanu Wojennego). A poza wszystkim - logika podpowiada, że wymienienie jednego z elementów zbioru nie jest wykluczeniem z tego zbioru innego