Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2012, 10:45
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Co do PiS:

Jędrek, czy ja mam zwidy ze widzę w prześcieradle poniżej nawiązanie do Kaczyńskiego i Smoleńska? Ja podpinam pod to PiS? Może Ty widzisz tam uczczenie pamięci Włosika ale ja nie. Wiem wiem - przypadkowo
miejsce zbiórki kojarzy się jak się kojarzy. Oczywiście niezamierzony przypadek. 'Pod skarbonka' przecież głupio brzmi
Aj tam to ja to wiem.
BBudowniczy powiedz mi lepiej dlaczego wybrano takie miejsce zbiórki? I powiedz mi ze to czysty przypadek.

Druga sprawa prześcieradło dobrze obrazuje jak ludzie rozumieją przekaz plakatu/marszu. Już nie marsz 'Pamięci' (pamieć zbędna) tylko 'Zdelegalizujmy' (oryginał: zdelegalizujemy), już nie 'zbiórka pod' tylko wystarcza sam 'krzyż katyński' (jakby każdemu kojarzyło się to z miejscem w Krakowie) na koniec najciekawsze - już postkomuną nie jest UE tylko SLD (?).

Jak sami kumaci robiący prześcieradła nie rozumieją przekazu to dziwić się ze większość, czytając 'krzyż katyński' widzi PiS i 'krzyż smoleński'.

Oczywiście zaraz dostanę informację że to jest 'przez przypadek' i nikt przemyśleć miejsca zbiórki nie potrafi, zrobić poprawnie plakat czy zerwać płachtę która wypacza 'ideę' marszu.

Lukasz.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 13.12.2012 o godz. 10:53.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując