Lukasz napisał(a):

Co do PiS:
Jędrek, czy ja mam zwidy ze widzę w prześcieradle poniżej nawiązanie do Kaczyńskiego i Smoleńska? Ja podpinam pod to PiS? Może Ty widzisz tam uczczenie pamięci Włosika ale ja nie. Wiem wiem - przypadkowo
miejsce zbiórki kojarzy się jak się kojarzy. Oczywiście niezamierzony przypadek. 'Pod skarbonka' przecież głupio brzmi
|
Aj tam to ja to wiem.
BBudowniczy powiedz mi lepiej dlaczego wybrano takie miejsce zbiórki? I powiedz mi ze to czysty przypadek.
Druga sprawa prześcieradło dobrze obrazuje jak ludzie rozumieją przekaz plakatu/marszu. Już nie marsz 'Pamięci' (pamieć zbędna) tylko 'Zdelegalizujmy' (oryginał: zdelegalizu
jemy), już nie 'zbiórka pod' tylko wystarcza sam 'krzyż katyński' (jakby każdemu kojarzyło się to z miejscem w Krakowie) na koniec najciekawsze - już postkomuną nie jest UE tylko SLD (?).
Jak sami kumaci robiący prześcieradła nie rozumieją przekazu to dziwić się ze większość, czytając 'krzyż katyński' widzi PiS i 'krzyż smoleński'.
Oczywiście zaraz dostanę informację że to jest 'przez przypadek' i nikt przemyśleć miejsca zbiórki nie potrafi, zrobić poprawnie plakat czy zerwać płachtę która wypacza 'ideę' marszu.
Lukasz.