Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.12.2012, 09:48
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Tak m.in. do Ciebie ten "wykład". A dlaczego? Sam nie wiem, może po prostu mam durną nadzieję, że coś trafi..."
Ok. Lubie społeczników.

Co do:
Cytat:
Człowieku powiedz mi czego się nażarłeś, bądź najarałeś? Gdzie na plakacie czy w informacji masz jakiś fragment o uczczeniu stanu wojennego? Chyba Ci się coś po.......iło?! Chłopie przeczytaj że te teksty jeszcze raz tylko tym razem ze zrozumieniem!
A na plakacie co jest? Zomo i czółg co symbolizują? Data marszu przypadkowa tak? Za idiotę mnie bierzesz czy jak? 'Marsz pamięci' w rocznice stanu wojennego nie nawiązuje do stanu wojennego? Nie lepiej odciąć się od tej daty aby uniknąć skojarzeń? Dlaczego nie zorganizowany został np. na mikołaja czy jakoś tak? Wiem wiem. Marsz pamięci pod krzyżem katyńskim, plakat z czołgiem i pod szyldem sierpa i młota. I mówisz że o co w tym chodzi? O uczczenie pamięci cytuję: "wymienionego w informacji ze strony SKWK - Bogdana Włosika"? Kpisz. Ewidentnie ze mnie kpisz. Ciekawe z resztą czy zainteresowany chciałby być czczony pod plakatem z sierpem i młotem. Śmiem wątpić.

Co do PiS:

Jędrek, czy ja mam zwidy ze widzę w prześcieradle poniżej nawiązanie do Kaczyńskiego i Smoleńska? Ja podpinam pod to PiS? Może Ty widzisz tam uczczenie pamięci Włosika ale ja nie. Wiem wiem - przypadkowo
miejsce zbiórki kojarzy się jak się kojarzy. Oczywiście niezamierzony przypadek. 'Pod skarbonka' przecież głupio brzmi

Podchodzi ta krecia robota pod browara czy nie?

Tutaj masz o 'pedałach'
"Jako żywo jakbym słyszał niedorzeczne argumenty różowo-czerwonego salonu ". Różowy salon kojarzy mi się z jednym ale może Ty myślałeś o salonie z blondynkami a ja źle aluzje odczytałem. dalej:
"Twoja różowa pseudo-inteligencja" Dużo coś myślisz o tych blondynkach powiem Ci.

Cytat:
Widzisz a mi raczej się wydaje, że upadek komuny, to przede wszystkim zasługa Jana Pawła II, polityki Reagana, Margaret Thatcher a nie kanclerza Schmidta, Helmuta Kohla, czy prezydenta Mitteranda. Pomijam już tutaj fakt, że UE jako taka powstała po traktacie w Maastricht w 1993 r., w latach 80-tych mieliśmy do czynienia z EWG.
Taaaa zasługa 3ch osób a nie 3ch innych. Możesz i następnych 10 podpiąć i dalej twierdzić ze to zasługa jednostek jak lubisz lub tak jak Ci wpoili na historii. Nie bierzesz pod uwagę np. ch.. systemu który utrzymać się nie mógł bo ludzie widzieli ze na zachodzie jest normalnie i za ta normalnością i dobrobytem tęsknili. Dlatego po upadku komunizmu nie byli tak chętni do rozliczania czerwonych. Potem z tego samego powodu padł cały ZSRR. Gdyby komunizm/socjalizm, jedna partia i gospodarka centralnie planowana były lepsze dla ludzi niż kapitalizm i wolne wybory to bylibyśmy nadal czerwoni. I pewnie lewa strona europy również.

Cytat:
Cóż nie Jesteś na bieżąco, jak widzę. Lekcje Historii w szkołach są okrajane, więc nie dziw się, że Historia szuka innego miejsca. Tak było zawsze i będzie, niezależnie czy Ci się to podoba, czy nie.
Historia nie jest dla mnie czymś bieżącym.
Mnie się wydaje że nie o historię chodzi. Bardziej o to co Wolfy sprytnie zauważył (jeśli myśl dobrze zrozumiałem) - frustracja.

Lukasz.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 13.12.2012 o godz. 10:23.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując