cfa napisał(a):

No już pisałem kiedyś, że Jacuś rozpieprzył scouting który zbudował Stan. I po co to zrobił ? Żeby ograniczyć koszty ? Podobno też pozwalniali dość sporą grupę innych pracowników. Żeby ograniczać koszty ?
To jest po prostu głupota, nie lepiej maksymalizować zyski poprzez chociażby zachęcanie kibiców do chodzenia na mecze ?
Taką drogą miedzy innymi Wisła doszła do tego miejsca w którym jest. A Bednarz hmm jako vicer prezes dość sporo mówił o swoim programie naprawczy polegającym nie tylko na sprzedaży zawodników.
|
Bednarz zniszczył Wisłę. To jest bezapelacyjne. A właściwie zrobił to człowiek, który na niego postawił, wiedząc jak niekompetentny to dyrektor sportowy. Jakkolwiek by na to nie spojrzeć, to Bednarz, godząc się na przyjście do klubu, odpowiada za obecny, tragiczny stan tego zespołu.
Nie chcę tutaj się wywyższać, jednak przed sezonem, po transferach, które zostały przeprowadzone(mogły być inne, przy niewiele wyższym budżecie płacowym niż obecnie) wiedziałem, że ta kadra osiągnie miejsca 6-12. Jest jeszcze gorzej. Cóż - tylko pogratulować braku ambicji i kompetencji.
Indolencją właściciela jest właśnie brak znajomości wśród fachowców, ludzi, którzy wiedzą, co zrobić, by znaleźć dobrego zawodnika. Ale my mamy Bednarza, który prędzej spuści nas do pierwszej ligi, niż zrobi kolejne mistrzostwo.