uposledzony_ale_kumaty napisał(a):

|
Takie coś nie powinno być odpuszczane! (choć wiadomo już, że Jaruzelskiemu włos z głowy nie spadnie, aż zdechnie - co dbają jego towarzysze z wcześniejszych lat) Nie dawno oglądałem program "Łowcy Nazistów" i Mosad wyciągnął z domu 90 kilku letniego naziste i przemycił do Izraela gdzie został osądzony.
|
Hehehehe Rozumiem że byłoby fantastycznie gdyby przykładem Mosadu CBA wparowało do niego nad ranem wyrwało ze snu i zabrało do więzienia

Ciekawa sprawa - jak służby specjalne wyrywają kibiców nad ranem z łóżka to źle ale jak inne porywają samolotem to dobrze?

Wiem wiem. Kaliber przewinienia nie ten. No ale metody te same - 'europejskie'.
P.S.
W czym problem - Jaruzelskiego nie musisz wyciągać z domu aby postawić go przed sądem - to tak gwoli rozjaśnienia. Był bywał i gdyby nie zdrowie to pewnie bywałby jeszcze. Rozumiem że czasy komuny pamiętasz, pamiętasz stan wojenny i pamiętasz tez tych co wygrali wybory. Jakoś nikt wtedy nie był zainteresowany wyjaśnieniem stanu wojennego, a przypadkiem jest to że teraz nagle sobie przypomniano o rozliczeniach

I to o dziwo, dziś najchętniej, wypowiadają się Ci którzy statystycznie w tych czasach pod stołem na baczność stali.