Wyświetl pojedynczy post
La Furia Dell' Est
Senior Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.12.2012, 17:29
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Co stosunek do wprowadzonego przez komuchów stanu wojennego, ma wspólnego z polityką? Chcesz powiedzieć że stan wojenny i strzelanie do robotników był koniecznością, a Jaruzelski to człowiek honoru? To jest Twój pogląd? Wybacz ale to pogląd nie różny tylko chory. Zbudowany na kłamstwach.

A co do internowania . Wiesz jak wyglądało? Wszyscy delegaci krajowego zjazdu S zostali zakwaterowani w jednym hotelu robotniczym. Po zakończeniu zjazdu, delegaci wrócili do hotelu, a hotel otoczyła milicja i ich internowała. Czyli wywiozła do innego hotelu i zaczęła przekupywać.

W tamtym czasie bycie internowanym to nie był powód do dumy. Romaszewski na przykład też był delegatem owego zjazdu a jako jedyny nie został internowany. Dlaczego? Po prostu nie wrócił do hotelu w którym był zakwaterowany i ponad dwa lata się ukrywał. Komu należy się większe uznanie?

Dlatego jak już musisz się przyczepić do Kaczyńskiego to znajdź sobie jakiś lepszy pretekst niż internowanie, może krzywe sznurowadła albo cuś... Nie wiem coś wymyślisz
Napisałem swój post ponieważ uważam, że wiślackie strony powinny Wiślaków łaczyć a nie dzielić. Niestety polityka, jest taką dziedziną, że dzieli ludzi jak nic innego. I tyle.
Co do Jaruzelskiego i wprowadzenia Stanu Wojennego- powinien być osądzony za zbrodnie przeciwko Narodowi Polskiemu-tak uważam, uważam rownież, że zwłaszczenie kolejnej ważnej dla Polaków historycznej daty jest przejawem cynizmu i mega kopleksow tego czlowieczka Jaroslawa.K.( przyznaję, że z automatu przypisałem organizację krakowskiejmanifestacji uzurpatorowi z PiS-za co przepraszam).
Wracajac do meritum- nie powinno się dzielić WIŚLAKOW tematami politycznymi...od tego sa strony: pis, onr, mw, po, sld, i innych.....
Niegdyś uważałem, że cokolwiek jest lepsze niż nic. Dziś wiem, że czasem nic bywa lepsze niż cokolwiek......
Odpowiedz cytując