Wyświetl pojedynczy post
Wizard
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2012, 12:49
Ktoś z was cisnął już w nowego Hitmana? Jak wrażenia?

Spojlery, ostrzegam

Ja kilka dni temu skończyłem całą grę - gra jest dobra, bez wątpienia. Lecz im dalej w las tym ciemniej - pierwsze misje były obiecujące, lecz potem moim zdaniem coś się popsuło. Kilka pomysłów moim zdaniem nietrafionych, chyba za bardzo upodobnili Hitmana do Splinter Cell'a, czyli typowej skradanki. Elementy zasłony, instynkt... Pomocne bez wątpienia, lecz czy niezbędne? We wcześniejszych wersjach tego typu udogodnień nie było, a uważam że było lepiej...
Fabuła niezła, lecz nie w moim klimacie - brakowało mi tych zleceń od agencji, wyboru broni, poczucie dobrze spełnionego zadania... Tu zbyt często przed kimś uciekamy/chowamy się, niektóre misje w 90% składają się ze skradania. Może ze 3-4 misje były w klimacie typowo Hitmanowym, uważam, że to troszkę za mało. Cóż, chyba takie czasy

Nowe udogodnienia w postaci zbierania dowodów itp. również moim zdaniem nie trafione - z tego co się zorientowałem, niemal niemożliwe jest osiągnięcie statusu Silent Assassin bez zabrania owych dowodów. Zbędny ficzer, niepotrzebny, psujący moim zdaniem rozrywkę.

Nie jest tak, że gra jest zła - nie nie, gra jest dobra. Dalej jest to dobry Hitman, tylko troszkę moim zdaniem przestrzelony, oczekiwałbym bardziej kontynuacji 3 i 4, natomiast 5 dosyć daleko pcha Hitmana na nowe horyzonty.

Po bardzo dobrej 1, 2, 3, genialnej 4, przyszedł czas na solidną 5. Czekamy na 6, oby nawiązywała do 3-4
Jesteśmy fanatykami, bo tylko fanatycy umieją dokonać wielkich rzeczy. - J. Mosdorf
Odpowiedz cytując