|
Dariook
To co teraz pisze wcale nie jest sprzeczne z tym co pisalem wtedy. Otoz ja pisalem wtedy ze poziom ligi w tym sezonie nie obnizyl sie wzgledem ostatnich lat.
I dalej podtrzymuje ta teze. Valerenga, Dinamo Tbilisi, Terek Grozny, Levadia, Karabach, AIK, Pilzno... Ot, w kwestii wtop jest po staremu.
---------------------
Dariook, ja nie napisalem ze nie warto walczyc o MP. Mi chodzi o to ze mistrzostwo dla samego mistrzostwa (vide, Slask) jest gowno warte. Tu nie o to chodzi by postrzegac mistrzostwo jako cel sam w sobie, tylko aby widziec je jako srodek ku europie. .
----------------------
Taa, tyle ze 34 letni Ljuboja wyszkoleniem przerasta nie tylka ekstraklase 12/13, ale tez ekstraklase 07/08 czy 03/04.
-----------------------
Z mlodzieza jest tak; jest lepiej a zarazem jest i ow propagande sukcesu o ktorej piszesz.
Jest lepiej, bo z legijnego szkolenia zaczela wychodzic pierwsza generacja pilkarzy w miare wyszkolonych. Z generacji Furman-Wolski nie tylko Legia bedzie miala pocieche.
Masz natomiast racje piszac o owej propagandzie mlodziezy, i o tym ze wiekszosc tej mlodziezy (te wszystkie Teodorczyki i Mozdzenie) to cienkie bolki.
Tyle ze widzisz... ja to widze jako pewien proces. Legia pokazala ze szkolenie sie oplaca i to sie oplaca cholernie.
Wszyskim sie zamarzyl ten model, i chca go skopiowac... nie zdajac sobie sprawy ze sukces Legii (w tym polu) nie polega na dobrych checiach tylko na pracy, inwestycji, i cierpliwosci. Ot, tak po polsku; chce zjesc ciastko i chce miec ciastko.
Ostatnio edytowane przez Bobek90 : 07.12.2012 o godz. 13:21.
|