Wyświetl pojedynczy post
Dariook
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2012, 20:38
No to wyemigruj i zmień obywatelstwo na np: niemieckie. Bedziesz się jarał i popijał piwko z Helmutem, zadowolony z postawy reprezentantów swojej Bundesligi, pasi?

Jak się nie ma co się lubi , to się kolego lubi co ma! Jako że jestem Polakiem cieszy mnie mistrzostwo, tak samo jak z mistrzostwa cieszy sie kibic Milanu w Włoszech.
A że kurde poziom jest jaki jest, to szat rozdzierać nie będę, ale mam szacunek zarówno do 14 koron Ruchu, 13 Wisły, czy 1 Garbarni Kraków bo adekwatnie do poziomu, mistrz to mistrz - należy stanąć i bić brawo. Hmm może kiedyś to zrozumiesz, mam nadzieję.

Tak samo Chempionem ciężko zostać w Anglii, Polsce czy Norwegii wiec ochłoń! A kto pamięta jaka była sytuacja finansowa Ruchu czy Zabrza 25-35 lat temu?
To podpowiem : Było ciężko, jest cieżko i zawsze będzie ciężko!
To pewne jak śmierć, że nawet za 30 lat nie posmakujemy/dorównamy do poziomu hiszpańskiego, angielskiego czy nawet niemieckiego ... Halo tu ZIEMIA!.
Tam czas się nie zatrzymał, kluby nie stoją w miejscu!

Ważna jest historia, a kluby jak Górnik, Ruch i wiele innych jak Wisła, zapisały się złotymi głoskami w naszej piłce klubowej. Może i poziomem na równi z równikowymi murzynami ale jednak własnej.
Zapewniam cię, że jeszcze nie jeden raz taki polski i nędzny przedstawiciel napsuje krwi tym wielkim w rozgrywkach europejskich, własnie na takie chwile wiernie się czeka...czasami całe życie.

A z Pilzna, to ja tylko lubię Piwo, bo przykładów do naśladowanie wolał bym szukać gdzieś indziej!
Ostatnio edytowane przez Dariook : 06.12.2012 o godz. 20:54.
Wiśle się nie kibicuje. Wisłe się KOCHA.

Cytat:
To może zmieńmy to podejście w tej naszej wiślackiej rodzinie. Łatwo jest bowiem na kogoś wylewać pomyje, ale jak później człowiek się obroni, to smród zostaje.
Radek Sobolewski
Odpowiedz cytując