emj10 napisał(a):

Dług samorządu stanowi ok. 1/10 długu sektora finansów publicznych i wzrósł w ostatnich latach blisko 4-krotnie.
Co z kolei stanowi wg. różnych szacunków od 1/4 do 1/3 całego wzrostu zadłużenia państwa w ostatniej 5-latce i wg. domorosłych wychowanych na wikipedii ekonomistów nie ma znaczenia.
|
Wislak68 napisał(a):

Liczę w mld PLN:
całość długu według oszusta z Londynu: 843
w tym sektor samorządowy: 64
całość długu plicznego na koniec 2007: 527
założone przez niedoszłego najmłodszego saldo długu samorządowego na koniec 2007: 20
udział długu samorządowego w przyroście całości długu (wg oszusta z Lublina) na koniec czerwca 2012: (64-20)/(843-527)=14%
uwzględniamy pierwsze z oszustw Vincenta którego nie chce łyknąć nawet UE (w największym skrócie chodzi o drogi) zwiększając faktyczny dług na koniec czerwca 2012 do: 892
dostajemy udział długu samorządowego we wzroście na poziomie: (64-20)/892-527)= 11%
uględniamy: deficyt za II półrocze 2012 (około 40), "reformę emerytalną" (około 20), pozostałe wynalazki kanciarza i nieujęte zobowiązania (około 20) i dostajemy: (64-20)/(972-527) = 9%"
|

Jak dla mnie nokaut miesiąca. Kolego emj10,
9% to ani
33% (1/3) ani nawet
25% (1/4) i żadnym zaklinaniem i "pisowaniem" tego nie zmienisz. Twoja klęska jest tym większa, że jako pierwszy zaczałes kpic z oponentów będących rzekomo wychowanymi na wikipedii ekonomistami. Jak się okazało proste matematyczne wyliczenia brutalnie Cię zweryfikowały. Prawda jest arcyboleśnie prosta - liczba 9 nie mieści się w przedziale pomiędzy 25 a 33
Jako uzupełnienie przypomnę o wzmożonym w ostatnich latach dopływie przychodów z prywatyzacji do budżetu Państwa. Gdyby nie wyprzedaż naszego majątku narodowego, stan naszych finansów były jeszcze gorszy.
To jest dodatkowe ponad 50 miliardów zł wpływów do budżetu Państwa w ostatnich 5 latach .
2005 rok: 4 mld zł
2006 rok : 0,6 mld zł
2007 rok:2 mld zł
2008 rok: 2,6 mld zł
2009 rok: 7 mld zł
2010 rok: 22 mld zł
2011 rok : 13 mld zł
2012 rok: 9 mld zł (planowane)
"Rosyjskie MSZ w upublicznionym w czwartek raporcie wyraziło zaniepokojenie z powodu sytuacji z przestrzeganiem praw człowieka w Polsce, w tym przypadków "szowinistycznych wypowiedzi działaczy społecznych i politycznych Polski".
http://fakty.interia.pl/raport/srode...polsce,1870718

"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"