Wyświetl pojedynczy post
Szpen
Senior Member

Od: 12.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.12.2012, 13:13
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
Nie - to przejaw, że z taką fujarą jak Ty nikt już nie chce gadać.
wislak68 napisał(a):Wyświetl post
Merytorycznie to ja mogę dyskutować z ludźmi. Z chamami takimi jak ty to mogę dyskutować w oborze i tylko o krowach.
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Czekam z niecierpliwością aż uzasadnisz to co napisałeś wcześniej. Nie musisz Drozdowi, możesz mnie. Albo komukolwiek innemu kto czyta ten temat.

Wyjechałeś pozostałym od "domorosłych ekonomistów wykształconych na wikipedii" więc rozumiem, że wiesz na temat więcej. Skoro się powiedziało "A", warto byłoby powiedzieć "B", inaczej to zwykłe pieniactwo.

Ja ze swojej strony z chęcią usłyszę dlaczego rosnąca w skandalicznym tempie obsługa długu nie jest groźna, ew. czemu nie jest rażącym zaniedbaniem rządzących. To, że rosła wcześniej jest żadnym usprawiedliwieniem, bo raz że rosła o wiele wolniej, dwa - psim obowiązkiem rządzących było zareagowanie na taką niebezpieczną tendencję.
ja jebie ... czy to tak trudno policzyć?

budzęt Polski za 2011 to 600 mld, połowa z podatkow, połowa z niepodatkowych

wydatki na edukację, ochronę socjalna i zdrowie to 380 mld zlotych w 2010. mozna przyjac ze w 2011 tak jak i budzet zwiekszyl sie tak i naklady. Dajmy na to do 400 mld.

Zostaje 200 mld w kasie, ktore musza isc na ochrone srodowiska (10mld), bezpieczenstwo i porzadek publiczny 27 mld, a takze na kulteure i wojsko po 20 mld kazde. Daje nam to w sumie około 80 mld.

Doliczamy 400 mld i mamy 480 mld juz zagospodarowane. Obsluga dlugu to okolo 100 mld zlotych. Wiec mamy 580 mld.

Zostaje nam 20 mld na wklad wlasny w inwestycje. Myslisz ze to tak duzo w skalil calego kraju, stadionow, drog, oczyszczalni, szpitali, kolei itd itd?