Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.12.2012, 19:54
abruzzi napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem na podstawie czego bo aż tak nie siedze w temacie. Myśle, żę na podstawie materiału dowodowego m.in czarnych skrzynek CZy do tego materiału mieli dostęp Szuladziński, Binienda i Nowaczyk?
Głównym materiałem dowodowym pozwalającym określic czy doszło do wybuchu czy nie, jest badanie miejsca katastrofy oraz wraku samolotu. Jak się okazuje badania takie nie zostały wykonane, a wrak zbadano na obecnośc materiałów wybuchowych dopiero niedawno.

A jak było w Lockerby:

"W dochodzeniu w sprawie przyczyn katastrofy lotu PanAm 103, który rozbił się w szkockim miasteczku Lockerbie 21 grudnia 1988 r. w wyniku eksplozji bomby w ładowni bagażowej, koronnym dowodem rzeczowym stał się strzęp płytki obwodu drukowanego o wymiarach 0,8 x 1,25 cm, który był częścią elektronicznego zapalnika czasowego bomby i został wyjęty przez policyjnych techników pincetą ze znalezionego w lesie pod Lockerbie nadpalonego kawałka koszuli. "

"Faza zbierania szczątków w Lockerbie trwała pięć miesięcy. Znaleziono około 1200 fragmentów wraku. Ponad 1000 policjantow i żołnierzy ręcznie wyzbierało z powierzchni kilkunastu kilometrów kwadratowych ponad 10 tysięcy innych przedmiotów. Każdy znaleziony przedmiot opatrzono etykietką z miejscem i datą znalezienia, umieszczono w plastikowej torebce, a następnie po przewiezieniu do centralnego magazynu prześwietlono przy pomocy przemysłowej aparatury rentgenowskiej, oraz sprawdzono chromatografem gazowym na obecność śladow materiałów wybuchowych."

W Smoleńsku 2,5 roku po katastrofie (!) wreszcie zbadano kilka elementów samolotu na obecnośc materiałów wybuchowych. Po zapoznaniu sie z powyższym możesz spróbowac jeszcze raz odpowiedziec:

na podstawie czego komisja Millera stwierdziła, że nie było żadnych wybuchów?

Czarne skrzynki zawierają m.in. parametry lotu samolotu.Zgodnie z nimi oraz zapisami systemu TAWS nie jest możliwe, by samolot miał kontakt ze słynną pancerną brzozą. Jak chcesz, to odeślę Cię do szczegółów..

Jeszcze jedno pytanie. "trotyl" czy inaczej mowiac materiały wysokoenergetyczne wykryto rowniez na drugim tupolewie który stoi w całosci. O czym to swiadczy?
Że polskie samoloty przewożące VIP-ów są nafaszerowane materiałami wybuchowymi, a przed lotami nikt ich nie bada?

Skoro te urzeądzenia które wykryły TNT podobnie reagowały na kiełbasę ii pastę do butów to może trzeba użyć innych urządzeń albo dać spokój z wysnuwaniem hipotez na ich podstawie
Trzeba chyba zrezygnowac z używania detektorów na lotniskach, bo przecież one reagują także na "kiełbasę ii pastę do butów". Czy Ty się czytasz, co za bzdury wypisujesz?

"- Jeżeli spektrometr i jeszcze jakieś inne urządzenie wskazują, że był to trotyl, to prawdoodobieństwo, że go tam nie było jest dla mnie równe zeru - powiedział w Sejmie producent spektrometrów Jan Bokszczanin. Uczestniczący w posiedzeniu komisji sprawiedliwości i praw człowieka ekspert dodał, że jeżeli taki materiał został wykryty, to jest mnóstwo metod - m.in. spektrometria masowa - za pomocą których można w ciągu 1-2 godzin to sprawdzić. "

http://www.tvn24.pl/jezeli-spektrome...,292841,s.html

yarow napisał(a):Wyświetl post
Tu był stream. Jest zarejestrowany:
Dzięki!
Ostatnio edytowane przez BBudowniczy : 05.12.2012 o godz. 19:56.
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując