Wyświetl pojedynczy post
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.12.2012, 13:20
http://sport.fakt.pl/Konflikt-na-lin...,190576,1.html
O ewentualnym transferze Milika zadecyduje właściciel klubu i zarząd wraz z trenerem, a nie sam trener.
Pachnie lekkim konfliktem o Milka. Nawałka wcześniej zapewniał, że Milk zostanie na wiosnę w Górniku.

Co to ma wspólnego z Wisłą ? Być może nic i raczej Nawałka nie będzie chciał tego co zbudował w Górniku od tak sobie zostawić jednak pogorszenie stosunków z włodarzami mogłoby by być szansą na wyciągniecie go z Górnika. Co do samego Nawałki to wydaję się, że jest to "inny" trener niż ten, który kiedyś był w Wiśle.

Tutaj jeszcze jeden tekst dziennika polskiego o szturmowaniu bram Ligi Mistrzów:
http://sport.wp.pl/kat,32282,title,S...fa5e&_ticrsn=5
"Jedno jest natomiast pewne. "Białą Gwiazdę" czeka wyprzedaż najbardziej wartościowych zawodników oraz gruntowna przebudowa zespołu. Ma ona pomóc w odbudowie silnej Wisły oraz przygotować grunt pod przyjście nowego szkoleniowca."

Nawet nie wiem czy jest sens się martwić takimi tekstami bo nikogo oprócz Meliksona sprzedać już nie można.

Nie jestem zwolennikiem Smudy jednak nie zgadzam się tu z wieloma użytkownikami, że Smuda to kompletny debil. Wiadomo że nie jest człowiekiem elokwentnym jednak swój rozum ma i jak na polską myśl szkoleniową to coś tam potrafi. Zasadniczo to jest on dużym fanem niemieckiego stylu prowadzenia drużyny. Na selekcji piłkarzy też IMO trochę się zna a to w tym momencie jest najbardziej Wiśle potrzebne. Trafne decyzje dotyczące polityki transferowej. Wisła od strony sportowej wymaga dużej przebudowy i nawet jeśli ona nastąpi to mam wątpliwości czy będziemy w następnym sezonie walczyć o mistrzostwo. Chyba że Cupiał naprawdę odkręciłby kurek z kasą. To kwestia sportowa odnośnie pierwszej drużny, a co zresztą, kiedy w klubie powstaną jakieś struktury z prezesem o wiedzy sportowej i doświadczeniu w zarządzaniu, nie mówiąc już o akademii tylko o normalnych warunkach treningowych. Większość kwestii leży.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 05.12.2012 o godz. 13:46.
Odpowiedz cytując