Janusz94 napisał(a):

|
chciałbym Cię uświadomić kolego że Piechowi kontrakt się kończy a 300 tys. Euro załatwiło by sprawe, Jeleń drogi by nie był a i tak będzie grał lepiej niż nasze obecne asy a gra w Podbeskidziu nie pokazuje umiejętności. Lechia oferuje Traore kontrakt na mocy 300 tys. Euro rocznie bo pisał o tym PS więc po sprzedaży Genkowa będzie nas stać na przebicie Lechii. Co do Mili to ty chyba nie widziałeś jak on gra albo zawyżasz umiejętności Garguły a za takie drobne jakie gra w Śląsku jak na te umiejętności to 150 tys. Euro to dużo nie jest a Pawłowski jak zobaczy że montuje się dobra drużyna to może się skusić kto nie probuje ten nie ma. Wiem że najlepiej kogoś wyśmiać i od razu torpedować czyjeś pomysły niż samemu coś wymyśleć ale ja po prostu myśle jak pomoc naszemu ukochanemu klubowi TYLKO WISŁA !!!
|
Ile wart jest Piech pokazują ostatnie mecze Ruchu... np. dzisiaj w meczy przeciwko Legii oddał może z 5 strzałów z czego jeden był w światło bramki... nie jest to też piłkarz na którym Wisła mogła by zarobić za rok czy dwa...
Jak podpierasz się artykułami pismaków to powinieneś bardzo dobrze pamiętać wywiad z Jeleniem który mówił że przychodzi do PL ligi żeby wrócić do rytmu meczowego i złapać formę, a zaraz po sezonie wraca do rozmów z klubami które były nim zainteresowane przed sezonem (tj. AOPEL który oferował mu 300 tyś euro, oraz Olympiakos - 500 tyś. euro). Czyli nie stać Wisły na niego biorąc pod uwagę dotychczasowe ruchy transferowe i aktualne kontrakty, z których Wisła stara się od jakiegoś już czasu zejść.
Genkova nikt nie kupi... co on w tym sezonie prezentuje? kompletnie nic... słaby grajek, bez formy itp. Koleś miałby trudności ze znalezieniem klubu gdyby miał swoją kartę w ręku.
Lechia proponuje Traore 200 tyś. euro... ten chce 300 tyś euro, myślisz że Wisłę stać na takie wydatki? Koleś jasno powiedział w jednym z wywiadów że albo wyjedzie do bundesligi, albo zostanie w Lechii. Nie ma tematu...
Pawłowski w jednym z wywiadów powiedział że albo przeniesie się do drużyny grającej w pucharach, albo wyjedzie za granice... Wisła nie spełnia wymagań...
Nie torpeduje pomysłów, a raczej staram się sprowadzić Cię na ziemie...
Swoje pomysły transferów zamieściłem w odpowiednim temacie już kilka tyg. temu.
pozdro