Cytat:
|
Nawałka pracuje tam kilka lat z rzędu i prowadzi "prywatny folwark". Wolno mu odstawiać od składu Kwieka, wolno mu odstawić od składu Stachowiaka - on jest najważniejszy w klubie. U nas to jest niemożliwe. Nie spodobałby się piłkarzykom i już by był na wylocie. Przegrałby 3 mecze i już byłby na wylocie. Problemem w Wiśle nie jest osoba trenera. Problemem w Wiśle jest podejście do zarządzania klubem.
|
Rozumiem, że to aluzja do ostatnich wydarzeń z Probierzem. Osobiście nie wierzę, że grajki zwolniły Probierza. On sam już nie panował nad tym co robi jedynie co wskazywał palcem winnych.
Racja Nawałka pracuje już tam nty sezon, wiele się nauczył przypominam, że drużyna Górnikia zaczęła dobrze grać odkąd Nawałka zmienił fizjologa bo na wiosnę poprzedniego sezonu też wyglądali dobrze pod względem motoryki.
Ja osobiście nie wiem czy Kulawik jest tą osobą, która ma robić w naszym klubie porządki i być odpowiedzialny za "nowe otwarcie" które jest Wiśle potrzebne. Wydaję się że trafia ze składem itd natomiast na dłuższą metę ciężko mi powiedzieć czy się nadaję.
Dlatego zastanawiam się nad wariantem z Nawałką ponieważ być może jest w naszym zasięgu finansowym, zna się na selekcji piłkarzy jest emocjonalnie związany z klubem. Góra nie byłaby chyba na tyle nie rozsądna zwalniać go po kilku przegranych meczach.