Boni napisał(a):
Tego, co się dzieje z jednej strony na różnych forach – i oczywiście żadnej cenzury, nikt tu nie będzie niczego blokował, tak? Tylko po prostu trzeba troszkę inną normę wprowadzić.
Tego, co się dzieje na forach, jak powiedziałem, ale też tego, co się dzieje podczas niedzielnych kazań w wielu kościołach, gdzie też padają słowa deprecjonujące, i to w sposób poza normą, polski rząd – takie sygnały przecież także docierają.
|
Przecież to już jaja......"Słowa deprecjonujące polski rząd".....Mamy 2012 czy może 1982 rok?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Komentarz Śmiłowicza z Wprost dotyczący Uważam rze. Nie sposób się z nim nie zgodzic.
Śmiłowicz napisał(a):
Znajomość z Grasiem każe natomiast spojrzeć w nowy sposób na okoliczności nabycia przez Hajdarowicza „Rzeczpospolitej” – co stało się na bardzo preferencyjnych warunkach, w których nie sposób nie dopatrzyć się co najmniej dobrej woli rządu."
(...)
Wniosek może być tylko jeden - rząd w misterny sposób i w białych rękawiczkach pozbył się kolejnego opozycyjnego wobec niego medium.
Czy tak ma wyglądać krzewienie wolności słowa?
|
http://www.wprost.pl/blogi/piotr_smilowicz/?B=2078
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"