Wyświetl pojedynczy post
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2012, 16:38
Lukasz napisał(a):Wyświetl post
Wolfy, tu: "Zastanówcie się który model jest - tu i teraz - możliwy do zrealizowania.". Postawiłeś postulat wyboru pomiędzy jednym z tych modeli. Sama idea wyboru jest zła.
Mistrzu - dokładnie Ci opisałem o jaki model chodzi. Model angielski/hiszpański (ale na poziomie Realu i Barcy).

Postawię postulat: wybyły pikniki to nastał syf. Bo kasy nie ma. Tak jak jest będzie dopóki pikniki nie wrócą. Nie ma pikników -> nie ma kasy -> kible brudne.

Inaczej nie potrafię tego skomentować.
Mistrzu - jak przychodzę do restauracji, kina lub teatru, to g. mnie obchodzi czy mają pieniądze na sprzątaczkę. Kolejność Ci się pomyliła - najpierw stwarza się warunki, a później czeka się na klientów.

"Jak będziecie kupować bilety, to może wyczyścimy kible i posprzątamy"

Wyobraź sobie że próbujesz sprzedać taki tekst klientowi kina. Reakcja byłaby dla Ciebie bardzo pouczająca.

Widzę, że Twoje myślenie to czysty PRL. Powodzenia...

Dzielisz. Nikt nie jest bardziej pożądany lub mniej. Nikt nikomu nie odbierze ukochanego C nawet jak pikniki zajmą wszystkie sektory poza C - nie piszmy scenariuszy s-f. Cała zadyma rozbija się o zachowanie na trybunach i o kary które klub za to zachowanie odstaje. Bobek90 ładnie to ujął w cyfrach. Albo kary muszą się kompensować wpływami z frekwencji albo musza zniknąć. Póki co dochodzimy do skrajnej sytuacji ze finansowo lepszy stadion pusty niż z 10 tysiącami + kary. A jak wiesz mamy kryzys i patrzymy tylko na kasę.
Znów - to co opisałem jest naturalnym ruchem biznesowym. Pikniki wypychają fanatyków ze stadionu, jeżeli jest ich odpowiednia liczba. Ale u nas to nierealne, zwłaszcza na hitowych meczach takich jak z Podbeskidziem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując