Wyświetl pojedynczy post
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2012, 12:57
Domin wyrażasz swoją opinię, ja Fra-Mata i jego opinii nic nie mam. GW czy TVN możesz mieć w d... ale każdy ma prawo cytować artykuł od nich - jak go ludzie odbiorą (tzn artykuł) i ocenią, to już inna sprawa. Wykazujesz się daleko idącymi zapędami cenzorskimi - a przecież żyjemy w wolnym kraju. Jeśli przez 23 lata tego nie zrozumiałeś, to wyjedź tam, gdzie cenzura jeszcze istnieje. Zatęsknisz i wrócisz.

Tyle offtopu.

Co do naszej polityki sportowo-finansowej to na samych ultrasach nie będzie się dało zbudować solidnych podstaw finansowych klubu. Już zachowania ultrasów z poprzednich lat (typu wyzywanie pikników) przysporzyły klubowi problemów. Nie żebym mówił - że ultrasi są niepotrzebni - fakt, są potrzebni, gdyż bez nich, przy buraczano-ziemniaczanym poziomie naszej ligi są pustki na meczach. Ale nie może być też tak, że ultrasi świadomie działają przeciwko swojemu klubowi (np poprzez odpalanie rac - co jest niezgodne z regulaminem, na który każdy wyraża zgodę kupując bilet) narażając go na straty finansowe. Walczyć o swoje postulaty należy, ale z poszanowaniem zasad prawa.

Inna sprawa co klub robi, żeby przyciągnąć kibiców i jak się w stosunku do nich zachowuje - poprzednie akcje marketingowe były dobre, ale nie może być tak, że stewardzi są chamscy wobec kibiców, krzesełka brudne, stadion się sypie, elewacji nie ma kto zrobić, a kibiców obwinia się o samo zło. Problem leży w komunikacji między klubem (mam wrażenie, że są tam teraz tylko idioci, którzy chcą wydoić najwięcej kasy i zostawić trupa - czego najlepszym przykładem są panowie J.B i A. O.) a kibicami, w szczególności ultrasami, którzy jak każdy inny mają prawo do szacunku ze strony działaczy (przecież to oni dają im żyć).

Nie jestem pewien, ale mam wrażenie, że Cupiał powoli położył na klub lagę, i nie będzie już finansował tego nieudacznictwa. Obym się mylił...
29 MAJA 2012 - MECZ UNIA - WISŁA - WBIJAĆ!!!
Odpowiedz cytując