|
Wolfy,
zdecyduj się czy to protest przeciwko klubowi czy przeciwko polityce Państwa. Bo raz jest tak a raz inaczej, w zależności jak wiatr wieje. 3 z 4 powodów protestu dotyczą ogólnej sytuacji w polskiej piłce, jeden powód dotyczy postawy klubu. Natomiast po stronie 'Domagamy się' jest 10 punktów które już tylko i wyłącznie dotyczą klubu Wisła Kraków. Z protestu ogólnopolskiego robi się krakowska pikieta na jeden mecz, która tylko dzieli i zniechęca kibiców.
Nikt nie chce być traktowany jako piąte koło u wozu. Dotyczy to wszystkich - Cupiała, pikników, ultrasów kiboli, pracowników klubu, zjadaczy kiełbasek czy precli. Póki co jedni drugim udowadniają że są zbędni albo sobie druga stronę podporządkują. Cofnij się do początków obecnego konfliktu. Kto go wywołał? Jak zachowywał się klub? Nadal uważasz ze obecna sytuacja to wina klubu? Kto jest największym beneficjentem obecnej sytuacji?
Wielu kibiców też nie przychodzi już na Reymonta ponieważ nie tolerują oni niektórych zachowań innych kibiców - bierzesz to też pod uwagę? Czasami zwyczajnie jest wstyd. Wydaje mi się iż jest to znacznie większy odsetek niż tych o których mówisz. Dlaczego mam wrażenie że skupiasz się na przykładach które są Ci wygodne?
Ad rem. Moim zdaniem oba modele (kibicowski i konsumencki) o których mówisz są możliwe do zrealizowania i to równolegle. Nie widzę powodu dla którego miały by się wykluczać albo jeden istnieć bez drugiego. Przecież brak jednego z tych modeli to patologia którą właśnie mamy.
Na szczęście niedługo przerwa więc trochę nastroje ochłoną a sytuacja się wyklaruje.
Lukasz.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 28.11.2012 o godz. 01:41.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
|