Wyświetl pojedynczy post
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.11.2012, 14:55
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Żeby pokazać mojej lubej jak kłamliwy jest obraz kibica w mediach, zabrałem ją na ostatnie derby na R22 możecie sobie wyobrazić jak głupio mi było post factum.
na zły mecz wziąłeś swoją lubą - lepiej byś zrobił, gdyby to była Lechia lub GKS Bełchatów... pewne mecze okraszone są innymi emocjami niż tylko sportowe. Albo powinieneś jej wytłumaczyć, że ten mecz jest inny od pozostałych.

Co w takim razie powiecie dziecku które zaprosiliście na stadion i ono zapyta:
- Wuja a o co chodzi z tą przyśpiewką. "jeden człowiek to za mało by Wisełkę radowało.
dziecko nie musi o wszystkim wiedzieć, zresztą to hasło spotkało się z wielkim sprzeciwem także sektora C.
Do pewnych faktów i wiadomości trzeba dorosnąć, aby je zrozumieć i wtedy potępić.

"Dzieci i tak więcej przekleństw usłyszą w szkole"

To znaczy jak zapraszam dzieci do domu to też mam jechać ku chu bo i tak słyszą przekleństwa?
Jeśli jakieś środowisko, źle wpływa na dzieci to już hulaj dusza piekła nie ma?
nie nie masz przeklinać, ale co innego jest jak dziecko widzi przeklinającego tatę czy wujka, a co innego jak przeklina anonimowy tłum. Dla dziecka autorytetem jest znajoma osoba dorosła, a nie anonimowy tłum. Zresztą można wytłumaczyć, że pewną część "arsenału słownego" kibica dziecko nie powinno powtarzać. Zresztą najwięcej przekleństw na stadionie nie wypowiadają tzw. kibole, ale dziadki i "znawcy piłki" pod adresem piłkarzy.

I teraz najważniejsze, jeśli ktoś jest za wrażliwy to może rzeczywiście niech chodzi na bajki dla dzieci do teatrów albo kin, nie zabierajcie na siłę siebie, lube i dzieci tam gdzie nie powinniście być.
Pewne sprawy są dla dorosłych, pewne sprawy można wytłumaczyć umiejętnie dzieciom. Ajax ma rację, że jest sporo miejsca na wyśrodkowane opinie, ale to co się dzieje z kibicami w Polsce doprowadzi do wylania dziecka z kąpielą.

BTW - jak można wybrać nazwę Ajax na forum wiślackim ?

Lukasz klub musi wybrać czy chroni siebie i kibiców czy idzie razie w ramie z Tuskiem i Milicją. Jeśli idzie w ramie w ramię będzie stratny finansowo do momentu, aż się nie zorientuje. Jak padnie piłka klubowa, to wtedy Tusk się może obudzi, bo część ludzi zobaczy że nie tędy droga. Zresztą już Weszło pisze o potrzebie zmiany podejścia do kibiców, Boniek też o tym mówi. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Do tego momentu jedynym środkiem nacisku jest właśnie BRAK PIENIĘDZY OD KIBICÓW.
A dobry sport to w Anglii lub Hiszpanii, gdzie indziej musi być trochę piłki i trochę czegoś innego.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 27.11.2012 o godz. 15:23.
Odpowiedz cytując