Wyświetl pojedynczy post
domin_czyzyny
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.11.2012, 20:40
FraMat napisał(a):Wyświetl post
a bierzez pod uwagę, domin_czyzyny, że moga też byc tacy kibice, którzy przychodzą na stadion
- nie po to, "by zobaczyć jak legenda Sikorski gra z drugą legendą Orbitem i kopie się po czole przez 89 minut meczu"
- nie po to, by zobaczyc PIŁKĘ
- nie po to by się spotkać, przeżyć i poczuć wspólnotę. Zobaczyć widowisko także na trybunach...

Przychodzą, bo kochają Wisłę, a nie po drodze im z ultrasami, z ich specyficznym "klimatem", nie podobają sie im oprawy i cała otoczka, mają gdzieś "braci po szalu", którzy wyróżniają się chamstwem i czasami nawet zachowaniami przestępczymi.... (tak, wiele razy to widziałem), którzy nie szanują obiektów klubowych i innych kibiców.
Słowem kibice należący do troche inej grupy czy subkultury. Tacy, których razi śpiewanie o sąsiadce, o "pi...ej Legii", o jechaniu z k...ami".
Być może nie ma takich wielu. A może są? Tylko nieśpieszno im na stadion, gdzie z tym wszystkim się spotykają?
Ojej widziales zachowania "przestepcze" i nie doniosłeś na Milicję? Przykre...pewnie Ci z tym cieżko.

W Twoim poście jest rozbieżność. Bo raz piszesz, ze te osobliwe jednostki przychodzą na stadion bo kochają Wiśle, a pod koniec ze nie przychodzą, bo coś im nie pasuje. A miłość jest podobno ślepa...

Jeśli te osoby maja w "dupie braci po szału", to co mnie takie osoby obchodzą. Znaczą dla mnie i dla wielu innych tyle samo co kibice sąsiadki lub Lecha Poznań. Ich miłość do Wisły jest równie mocna jak uczucia patriotyczne demonstrantów "Kolorowej niepodległej" lub jakiegoś marszu lewako-anarchistow.

Stadion obecnie ulega degradacji przez całkowite olanie sprawy stadionu przez Wiśle Kraków S.A. - to ich decyzje powodują, ze stadion jest brudny, toalety zniszczone (nie aktem wandalizmu, ale typowym uzytkowaniem-przewrotne lecz prawdziwe) i nie naprawione, a Catering wyglada tak, ze nawet nie mam na to słów!

Ale myśle, ze Ty nie zrozumiesz mnie, a ja Ciebie. Dla Ciebie ważna jest pileczka, wygrane meczyki, mistrzostwa, itp. Wygodne miejsce, kielbacha, cola i słonecznik. Chciałbyś na stadionie opery lub teatru, zachowań pasujacych do tzw. "łżeelity". Jesteś typowym odbiorcą Tvn24, DDTVN i GW. To ostatnie zdanie nawet może potraktujesz jak komplement.
Ostatnio edytowane przez domin_czyzyny : 26.11.2012 o godz. 20:59.
Odpowiedz cytując