Arapaho napisał(a):

|
Żeby nie było że to gość który jest moim marzeniem. Zrobili go ze sprawą trotylu jak niemowlaka politycznego , chyba każdy wiedział że będą na niego polować a on sam wlazł w pułapkę będąc chyba tego świadomym.Podobnie było tydzień przed wyborami prezydenckimi - identycznie dał sie wypuścić
|
Ja wiem, czy go zrobili? Przecież wiadomo, że detektory nie wykryły tam namiotów. Jarek miał okazję pierwszy raz głośno powiedzieć to co wszyscy wiedzą.
Cytat:
Jarosław Kaczyński
prezes PiS, na posiedzeniu zespołu Macierewicza
Próbuje się nam wmówić, że to tylko jakiś nieprawdopodobny zbieg okoliczności. Wszystko wskazywało na to już wcześniej, dziś mamy ślady tego, że nastąpił wybuch. Konieczne jest nadzwyczajne posiedzenie Sejmu, sprawozdanie Andrzeja Seremeta i ujawnienie wszystkich dokumentów z tym związanych, które posiada prokuratura. Jeśli tego nie zrobi, będzie to dowód na matactwo i poplecznictwo wobec przestępstwa. Zamordowanie 96 osób to niesłychana zbrodnia, każdy, kto miał cokolwiek z tym wspólnego, powinien ponieść tego konsekwencje.
|
.
Ja w tej wypowiedzi nie widzę nic niestosownego. Wiadomo że propaganda wciska lemingom ciemnotę, a sondaże wskazują im jak "należy" reagować.