Wyświetl pojedynczy post
*KoTeK*
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.11.2012, 19:31
Kamil_mchw napisał(a):Wyświetl post
Jaki bank polecacie
Aktualnie mam konto w ING ale ostatnio zauważyłem że zaczęli mi naliczać jakieś głupie opłaty typu... 7 zł. za prowadzenie konta za miesiąc, 2 zł. za ostatnie 22 miesiące za kartę... czyli 44 zł., 5 zł. za wypłatę kasy z bankomatu euronet. Jakaś masakra... Jak zadzwoniłem z prośbą o wyjaśnienie za co to wszystko to powiedzieli że zapraszają do najbliższego oddziału z umową którą podpisywałem... tylko że ona już dawno została wywalona do śmietnika.
Naliczają Ci opłaty bo zapewne nie przekraczasz płatności kartą w sumie na 200 zł miesięcznie, a to jest chyba płatne albo 5 albo 7 zł. Dodatkowo jak masz uruchomione powiadomienia sms np. przy wpłacie, wypłacie, płatności online/offline. to za każde powiadomienie płacisz groszowe sprawy, chyba, że masz pakiet iluś tam powiadomień.
Ja mam ING od co najmniej 3 lat + OKO + Karte wirtualną i jedyna opłata jaką poniosłem to 20 zł za wyrobienie nowej karty i 25 zł chyba za karte wirtualną.
W ING wszystkie bankomaty masz za darmo, chyba, że umowę masz bardzo starą to najlepiej udaj się z dowodem osobistym do banku.
mBank miałem i zrezygnowałem, a to ze względu tego, że dzwoniąc raz na infolinie zmieniłem swoje dane osobowe ot tak..podałem obecne, podałem nowe i już gotowe, zero jakiejkolwiek weryfikacji.
Odpowiedz cytując