krwawy
Ja nie oceniam na podstawie liczby dobrych meczow. Bez jaj, idac tym tokiem myslenia musialbym jeszcze zaliczyc... Kucharczyka (z tym ze to akurat "czysty" transfer) czy, patrzac juz na inne kluby, Mozdzenia czy Teodorczyka.
Tu chodzi o to jak sie ustawiaja, jak sie poruszaja po boisku, jak operuja pilka, itd. Podstawy taktyczno-techniczne.
A Zyro wcale drewnem nie jest. Wiem ze wsrod legionistow (i nie tylko) popularne jest jechanie po Zyrze (jak kiedys po Rasiaku czy Rybusie) ale... wbrew pozorem nie taki z niego kolek jak go maluja. Jest calkiem niezle wyszkolony jak na nasze polskie realia.
Nie bede zdziwiony jak za 2-3 lata Zyro bedzie smigal w jakiejs powaznej lidze.
I jeszcze jedna sprawa... Kosecki ma 22 lata, Zyro 20. Kosecki dopiero w tym roku zaczal grac dobrze na poziomie ekstraklasy. Ot, niektorzy czasami potrzebuja sie dotrzec.
Cytat:
|
Fajnie że młodzi i rokują, gorzej że liga coraz słabsza i ciężko stwierdzić czy ci młodzi coraz lepsi, jak ta liga coraz gorsza.
|
Coraz gorsza wzgledem czego? Wzgledem czasow przeszlych ( XXXX-2003) czy wzgledem ostatnich lat?
Bo jesli chodzi o ostatnie lata (od Wisly 02/03) to wcale nie jest teraz gorzej.
Kadrowo (wliczajac Wolskiego) obecna Legia jest slabsza wlasnie tylko od Wisly 02/03, i jest na poziomie Lecha 08/09.
Zreszta, kilka lat temu w tej lidze potrafil szalec niejaki Pawel Brozek ktory za granica zajmuje sie profesjonalnym ogrzewaniem lawek podczas meczow. Szalal tez Janczyk, ktorego w drugiej lidze maltanskiej by teraz nie chcieli. Wymiatali tez takie asy jak Kirm i Zienczuk...
Naprawde liga jest z roku na rok slabsza? Naprawde?
piter116
Pstryknij ironic mode off i powiedz mi; jaki zespol w ekstraklapie jest w stanie rywalizowac z Legia? Lech? My? Polonia? Gornik?
Tak, ten Rafalek Wolski, pilkarz technicznie przewyzszajacy te lige. Tylko Ljuboja jest lepiej wyszkolony od Wolskiego w tej lidze. Ten pilkarz ktory na wiosne, gdy wszyscy w Legii wraz z Ljuboja i Radoviciem cieniowali, przez dlugi czas ciagnal Legie (i Skorze) za uszy; 4 gole na wiosne plus asysta ze Sportingiem. Ten pilkarz ktory wyszkoleniem technicznym zjada Meliksona na sniadanie. Tak, ten pilkarz bedzie
ogromnym wzmocnieniem Legii na wiosne.
------------------------------
wortski, sorry za brak odpowiedzi; mialem (mam) duzo spraw na glowie i brakowalo (brakuje nadal) czasu...