Wyświetl pojedynczy post
Lukasz
Senior Member

Od: 08.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2012, 16:51
Też się zgadzam.

Tylko zauważ ze u nas klient nie oczekuje szalika, e-maila czy traktowania jak 'klienta'. Częściej słyszę: 'Wisła to My(Ja)' a nieczęsto słyszę: 'Klient Wisły to Ja (płacę i wymagam)'. Klientów między nami kibicami się nie szanuje - pożeracze kiełbasek, obwarzanków traktowani są z lekką szyderą.

Z drugiej strony - co klub może zaoferować 'gratis' komuś kto za 100 zł kupuje karnet (po kosztach)? Póki co oferuje przetrzepanie na bramce i darmowe zdjęcie wraz z dowodem za co płaci.... wchodzący.

Paradoksem jest to (a przeczytane w komentarzach na stronie SKWK) iż traktowanie kibiców na sektorach E i innych jest o wiele lżejsze niż na C. Wszem wiadoma sprawa. Czyli następny dowód na to że wierny kibic nie oczekuje jakości - jakość ma na sektorze E kosztem wymogu posadzenia pośladków na swoim krzesełku (czyli zachowania się jak klient). Różnica w karnecie to 55 zł - dzielone na 7 meczy daje 7.86 zł na mecz za większy standard i normalne traktowanie. Kwota niemała ale i niewygórowana.

Jeśli więc postawię postulat ze na stadionie nie ma klientów to daleko będę od prawdy? Co jeśli mam choć w części rację - czy nadal można twierdzić ze stadion to maszynka do zarabiania pieniędzy?

Lukasz.

Edit:
Może to mało reprezentatywny przykład ale pierwszy z brzegu. Na pytanie "Mam do Ciebie pytanie. Ile w tym roku wydałes pieniędzy na produkty marki Volvo, produkty Wisły Kraków z oficjalnego sklepiku czy koncerty w klubie Studio?"
Pada odpowiedz:

Volvo - 0 zł (wole Mazdę )
sklepik - 0zł ( nie cieszy mnie koszulka z logo S.A ,z białą gwiazdą chętnie kupiłbym )
Studio - 0 zł (nie interesuje się za bardzo tym co tam się odbywa )

To jakim klientem jesteśmy dla reklamodawcy albo klubu? Przeciętnym.

P.S.
Cytat z dyskusji w temacie dotyczącym protestu/bojkotu meczu z Górnikiem.
http://www.wislakrakow.com/forum/sho...0&postcount=38
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 22.11.2012 o godz. 17:13.
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi"
TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA
Odpowiedz cytując