abruzzi napisał(a):

ANtoni Macierewicz: Zamach miał być wymierzony w PiS, gdyż to przedstawiciele tej partii siedzą najbliżej loży prezydenta Bronisława Komorowskiego w sejmie - powiedział Antoni Macierewicz w rozmowie z portalem Fronda.pl.
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
Co na to lekarze
|
Przecież Macierewicz mówi w sposób ironiczny... wgłębiłeś się w całość czy poprzestałeś na nagłówku?
"
Teza o tym, że chciano zaatakować pana prezydenta i pana premiera przez wysadzenie w powietrze całego sejmu wygląda w sposób dosyć szczególny. Loża pana prezydenta znajduje się bezpośrednio nad klubem parlamentarnym PiS.
Rozumiem, że zamach byłby wymierzony w klub PiS i pana prezydenta - stwierdził poseł PiS."
"- Nie ma wątpliwości, że strona rządowa podjęła pewnego rodzaju politykę informacyjną mającą na celu wzrost w społeczeństwie poczucia zagrożenia działalnością terrorystyczną - dodał."
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"