Wyświetl pojedynczy post
arti
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.11.2012, 16:57
thechris napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że niektórym marzy się metoda kupowania kopaczy wzorem Wojciechowskiego. Gratuluję pomysłowości. "Kupić graczy typu Milika, Teodorczyka, Razacka, Wszołka, Milę i bocznych obrońców żeby wrócić na szczyt w PL" Gówno a nie szczyt by z tego wyszedł. Wczoraj oglądałem mecz Górnika z Polonią i Milik, Teodorczyk i Wszołek byli najsłabsi na boisku. Goście zagrali 3-4 dobre mecze na krzyż i już są zbawcami polskiej skopanej ale tylko w świadomości niektórych "ekspertów".

W polskiej lidze warto kupić zawodników, którzy naprawdę grają solidnie i potrafią tą solidność prezentować przez dłuższy czas niż dwie kolejki z rzędu. Niestety takich kopaczy jest bardzo, bardzo mało. Z linii defensywnej widziałbym Brzyskiego i Szeweluchina. Z pomocy wyróżnia się Traore ale już mamy takiego chimerycznego zawodnika, który wybiera sobie mecze kiedy chce mu się grać i kiedy chcę mu się trochę mniej i nazywa się na M... Z założenia na takich grajków bym nie stawiał. Poza tym w pomocy nieźle gra Kwiek, ciekawie zapowiada się Furman ale wiadomo, że z Legii nie odejdzie. I to w zasadzie byłoby na tyle. Mila niech już zostanie w Śląsku, jeśli miałby przejść do Wisły to byłoby to 2 sezony za późno czyli tak samo jak z Ilievem. Można jeszcze obserwować Podgórskiego i to by było na tyle.
Wspomniałem o jeszcze jednym elemencie na samym początku mojej wypowiedzi.
Ogólnie to podobna droga jak ta z początku wieku - młodzi gracze (z wyjątkiem Mili) z potencjałem i dzięki temu spora szansa na dobry wynik sportowy i zysk z inwestycji - na co w przypadku Brzyskiego, Kwieka czy Kędziory nie ma żadnych szans.
Odpowiedz cytując