Wyświetl pojedynczy post
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2012, 13:47
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Przecież Nowak to idiota. To, że Jarek mówi szczerze to się zgadza.
Ok, a wskażesz innego prezydenta który " ideę Polski godnej i niepodległej, liczącej się, poważnego państwa polskiego, wcielał w życie"?

Jako ciekawe uzupełnienie dzisiejszy artykuł w niemieckiej gazecie:

"Faktem jednak jest, że Lech Kaczyński, wówczas najostrzejszy w UE krytyk polityki zagranicznej Władimira Putina, z punktu widzenia Rosji przekroczył czerwoną linię. Gdy w czasie wojny w Gruzji 2008 r. rosyjskie czołgi parły na stolicę tego kraju Tbilisi, Kaczyński skrzyknął prezydentów Estonii, Łotwy, Litwy i Ukrainy i poleciał z nimi swoim Tupolewem na Kaukaz. Tam ta piątka zademonstrowała solidarność z Gruzją. Prezydenci wspólnie ustawili się jako żywe tarcze przeciwko rosyjskim czołgom. To mogło szalenie zdenerwować Putina" - pisze "Die Welt"."

Całość artykułu do przeczytania jak poniżej:

http://fakty.interia.pl/raport/lech-...polski,1861796
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"