Wyświetl pojedynczy post
wortski
Junior Member

Od: 09.2012

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2012, 21:45
Ja się pytam o jedno. Jak zareagują Ci, którzy mnie zbanowali za to, że mówiłem prawdę o niektórych wynalazkach pewnego ulubieńca właścicieli tej strony.

Od roku widać co robią panowie Jaliens, Genkow, Iliev, Jovanović, od jeszcze dłuższego czasu Garguła. O byłych parodystach już nie chcę pisać. To oni są odpowiedzialni za te wszystkie kompromitujące odpuszczania w wielu spotkaniach na przestrzeni ostatniego roku.

Krytykujecie Czekaja, Chrapka, Szewczyka i ogólnie młodych Polaków? Dobrze, tylko jednej najważniejszej nie mówicie. Oni by w Wiśle nie grali, gdyby transfery wiadomej osoby wypaliły. Ja nie wymagam od Chrapka, aby pociągnął grę Wisły mając obok siebie takich zawodników jak Jaliens, Iliev, Genkow, Melikson. W normalnej sytuacji jest tak, że od zawodników mających status gwiazdy powinno się wymagać najwięcej, a nie od młodych zawodników. Status gwiazdy w naszym klubie na przestrzeni ostatniego roku mieli inni zawodnicy - Pareiko, Lamey, Jovanović, Jaliens, Sobolewski, Nunez, Melikson, Garguła, Genkow, Iliev, teraz doszedł Głowacki. Ilu z tych liderów gra/grało na swoim poziomie? Najmniej winiłbym Pareikę, Sobolewskiego (przez częste kontuzje, wiek) i Głowackiego (bo on już przyszedł do spalonej ziemi). Całą resztę winię.

Chciałbym się zapytać, dlaczego dwóch wielkich gwiazdorów Iliev i Jovanović nie zagrali ani minuty? Dlatego, bo od momentu przyjścia do Krakowa prezentują kiepską formę poza nielicznymi momentami.

U nas jest od dłuższego czasu jest spora krytyka tych piłkarzy, których w normalnych okolicznościach nie byliby ważnymi piłkarzami pierwszej drużyny, mieliby problem z załapaniem się na ławce rezerwowych, a często byliby na wypożyczeniu w Niecieczy, czy w innym klubie z niższej ligi. Czekaj do niedawna był ósmym obrońcą (pozostali okazali się dużo słabsi niż mieli być i dlatego młody Polak zaczął grać), teraz ma być niby pierwszym i grać o dwie klasy lepiej niż Jaliens ze spółką i to właśnie Michał jest obwiniany o wszystko co złe. Ja nie widzę różnicy między grą Czekaja, a wielkich gwiazd z zagranicy. Co jest akurat bardzo złe dla obcokrajowców. A ja pytam, czemu nie Jovanović ma być gnojony jak Czekaj?

Czy Czarek Wilk przychodził jako gwiazda, przyszły lider? Nie. To jest piłkarz waleczny, oddający serce na boisku, ale powinien stanowić dodatek do lepszych kolegów z drużyny. Niektórzy z niego robią nie wiadomo kogo.

Czwarty trener sobie z wielkimi graczami nie radzi. Przypadek? Za czwartym razem już chyba nie można pisać o czymś takim jak przypadek.
Ostatnio edytowane przez wortski : 11.11.2012 o godz. 21:49.
Odpowiedz cytując