Wyświetl pojedynczy post
dulli78
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2012, 14:15
Przeczytałem ten wywiad z Vaalcxem i zdziwiłbym się, gdyby opowiadał w nim jaki to był beznadziejny. Ja oceniam SV mimo wszystko krytycznie - plusem jest sprawne skompletowanie szerokiej kadry i brak testów, minusem krótkowzroczność takiej polityki oraz stosunek jakości sprowadzanych piłkarzy do ich zarobków.
Raport firmy Delloite zwraca uwagę na jedną rzecz - w 2011 roku płynność finansowa Wisły Kraków była obok ŁKS-u i Ruchu (jeszcze nie sponsorował ich Węglokoks) najgorsza w całej lidze. Takie są fakty. Oznacza to, że drużyna była przepłacona. Graliśmy w LE - ile można tam zarobić? To są niewielkie kwoty a biorąc pod uwagę koszty organizacji meczów to Liga Europejska nie jest z finansowego punktu widzenia zbyt opłacalna (Amica miała więcej szczęścia trafiając w losowaniu na atrakcyjne medialnie firmy MC i Juventus - Twente czy Fulham już takim magnesem dla biznesu nie są). Natomiast osobną sprawą jest to, że rozgrywki LE powinny stanowić możliwość do wypromowania się samych zawodników czy trenerów (dla mnie jedyną osobą, która na tym skorzystała był Kazimierz Moskal). Umiejętności naszych graczy nie rzuciły nikogo z potencjalnych nabywców na kolana.
"Czuć się w klubie swoim, jak w domu ojczystym, oddychać pełną piersią, podkreślać na każdym kroku swój czysto-narodowy, a w czasach zaborczych także niepodległościowy charakter"

Odpowiedz cytując