|
Szczerze, to Valcx nie był jakimś super dyrektorem, nie weszliśmy do LM i potem liga wyglądała źle. Piłkarze sprowadzani przez niego nie dali rady. Do tego, poza Meliksonem nie sprowadził żadnego gracza, który mógłby mieć jakąś przyszłość w Wiśle, poszedł va banque sprowadził doświadczonych piłkarzy i liczył, że wejdą do Ligi Mistrzów. Było blisko, były na to szanse. Niestety trafiliśmy na najmocniejszą drużynę tamtych eliminacji i jedną z największych niespodzianek tamtorocznej LM.
Błąd leżał tu, że nasi doświadczeni piłkarze znaleźli motywacje, żeby grać dobrze w el. LM czy w LE, ale na grę w lidze już się nie potrafili spiąć. Iliev, Q, Lamey, nawet Pereiko - piłkarze z ogromnymi gażami bez żadnej przyszłości w Wiśle, bez motywacji do kopania w naszej ekstraklasie. Zgrane karty.
Nie miałem nic przeciwko zmianie Valcxa na kogoś innego. Myślę, że to był dobry ruch.
Niestety, to był ten moment, w którym boss stwierdził, że nie będzie ładował w Wisłę pieniędzy. Zimą zamiast się wzmocnić i może o coś jeszcze powalczyć nie zakontraktowaliśmy nikogo.
Potem przyszedł Bednarz i jedyne co mam mu do zarzucenia to jego niefortunne wypowiedzi w prasie. Transfery zrobił słabe, ale jest to tylko pokłosie decyzji bossa. Nie jest powiedziane, że jakby miał do dyspozycji taką kasę jak Stan to ściągnąłby słabszych piłkarzy. A jest duża szansa, że ściągnąłby graczy bardziej perspektywicznych, których można by było odsprzedać w przyszłości z zyskiem.
Teraz Wisła tkwi w po uszy w gównie, ale po rozłożeniu wszystkich naszych meczy na czynniki pierwsze nadal jestem przekonany, że jakościowo nadajemy się na pierwszą piątkę.
No bo przy większym szczęściu :
Pogoń - Wisła 2:0, mecz wypaczony przez sędziego głównego. Myślę, że była szansa na zwycięstwo (spalony Genkowa....)
Wisła - Jagielonia 0:0, cały mecz przeważaliśmy - było dużo okazji.
Wisła - Lech 0 : 1, powinniśmy byli to po prostu wygrać.
Byłoby 19 punktów i 5 miejsce wraz ze Śląskiem. Popatrzcie jak może się zmienić postrzeganie drużyny patrząc tylko i wyłącznie na zajmowaną pozycję w tabeli. 12 miejsce w tabeli przy lichej jak na Wisłę grze, ale niezłej jak na poziom ekstraklasy to są kpiny.
Ehh. Szkoda gadać.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 11.11.2012 o godz. 00:38.
|