Wyświetl pojedynczy post
milosz
Senior Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.11.2012, 22:24
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Nie był, co potwierdza sam Marcelo:
K4millo napisał(a):Wyświetl post
http://futbolnet.pl/wiadomosci/marcelo-kto-w-krakowie-chce-przeciw-mnie-wykorzystac-moja-nieobecnosc
Powtórzę jeszcze raz mitem jest wymyślonym przez ciebie, nie faktem.
Poza tym ten Peralta ma żonę Polkę, mieszkał w Katowicach, przed przyjściem Marcelo sprowadził do Górnika Leo Markovskiego i Willy Rivasa, jakigoś Carvalho przysłał na testy do GKS-u Katowice. Proponował Mohameda Kallona Wiśle. Te fakty które znalazłem zdają się obalać twój mit że był on menadżerem Paulisty. Wątpliwe aby facet był licencjonowanym menadżerem, po prostu jest pośrednikiem jakiejś agencji mieszkającym w Polsce i proponuje piłkarzy polskim klubom.
Koniec tematu z mojej strony, bo z mitomanami wymyślającymi nie trzymające się kupy historyjki nie mam ochoty dyskutować.
Nie będę reagował na kolejne inwektywy, widać bez nich nie potrafisz pisać, ale to nie mój problem.

A Co do meritum. Cytat (znaleziony przez Ciebie) z Marcelo: „Dwa lata temu skontaktował się z moim faktycznym menedżerem, Sergio Diasem Pinto, i pomógł mi przenieść się do Polski” To na temat Peralty. Czyli de facto, skoro tak twierdzi Marcelo to jednak temu Peralcie możemy być wdzięczni za sprowadzenie do nas Marcelo. To nie mit to fakt. Bednarz zaś jedynie sfinalizował transfer, co to zmienia, niewiele. Super że znalazłeś tą wypowiedź, bo wiemy że Marcelo ma innego menadżera (Sergio Dias Pinto), a kto inny (Peralta) pomagał mu w znalezieniu się w Polsce.

Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
milosz
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
Pauliste polecił Mielcarskiemu Drulovic
Tak to wiem, dzięki (no proszę , czyli ktoś inny może napisać merytorycznie i bez inwektyw). Rzecz jednak dotyczy pytania czy Peralta pośredniczył w transferze Paulsty, bowiem po wypowiedzi Marcelo jego wiarygodność (u mnie przynajmniej) jest nikła.

PS. Z Paulistą było tak, cytat „był pierwszym pełnym transferem ówczesnego dyrektora sportowego, Grzegorza Mielcarskiego, który b. długo obserwował Paulistę na drugoligowych boiskach Portugalii”. Tyle cytat., ja zaś czytałem że pośredniczył w tym Peralta i stąd znajomość z Mielcarskim. Czy tak było, czy facet jest menadżerem.., teraz widać że mogło być ..różnie i tak i nie, bo gość lubi sobie małe co nieco dodać, bo równie dobrze może być tylko agentem czy pośrednikiem, ale skoro http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/1,91670,7428184,Marcelo_odejdzie_z_Wisly_.html inni tak piszą że jest menadżerem , a sam Marcelo temu przeczy (a ja wierzę bardziej Marcelo), to widać to że Pan Peralta lubi pofantazjować i wprowadza innych w błąd, w tym mnie, ja zaś jak już wspominałem opieram się tak jak i Ty na informacji, np. przeczytanej w netcie, albo np. w gazecie i jeśli jej prawdopodobieństwo jest wysokie , przyjmuje ją jako fakt.
Pytanie na ile rola była Sergio Pinto, na ile Peralty, mało mnie już interesuje, ważne jest że liczyć możemy tylko na prace innych i .. przypadek. Bo co do meritum, to nic nie zmienia, bowiem rola Bednarza ta sama, że może ktoś nam podrzuci dobrego piłkarza, czyli tradycyjnie czekamy na prezenty od innych. Hmm, a co znajomością rynku transferowego, z innym menadżerami, ze skautingiem, obserwacją innych piłkarzy, ano nic, bo za J.B. czekamy na kolejny cud, tak wygląda i nasza aktualna polityka transferowa.

_______
A wywiad z S.V, myślę że powinien niektórych nieco oświecić.
Ostatnio edytowane przez milosz : 09.11.2012 o godz. 22:31.
Odpowiedz cytując