Wyświetl pojedynczy post
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2012, 21:27
Apraho, odpowiedzi na te pytania udzielałem parę stron temu w połowie października i nie wydaje mi się, abym musiał się powtarzać, gdyż opinia na temat polityki energetycznej jaką powinno prowadzić nasze państwo została przeze mnie szeroko zarysowana. W międzyczasie doszło do kilku ruchów zaciskających współpracę na linii UE-Rosja i to powinno być dla nas wskazówką co powinniśmy robić. Inaczej za 10 lat obudzimy się z ręką w nocniku jak zakręcą kurek jamalski. Czy to będzie Putin, czy inny car rosyjski to zrobią to z wielkim uśmiechem.

sambo napisał(a):Wyświetl post
tyle zdań wielokrotnie złożonych a kryją się pod nimi "wojskowi". Napisz wprost chłopie, że chodzi o sowiecką agenturę
To nie ja napisałem, a Ty. Zgodzę się jednak z tym, że czasem przesadzam ze zdaniami wielokrotnie złożonymi, ale staram się z tym walczyć.

Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
emj czyli to, co ta Pani mówi, to wszystko kłamstwa?Tylko proszę o konkretną wypowiedź, bo póki co mówisz, ale jakimis metarofami czy przenośniami- konkretnie.
http://www.youtube.com/watch?v=RvwEGLrATAk
Nie wiem, czy to wszystko kłamstwa. Kiedyś oglądałem ten film i było tam sporo powtarzanych i utartych frazesów. Pewne z tego filmu co pobieżnie teraz przejrzałem jest to, że Polska gaz łupkowy posiada i będzie go w przyszłości wydobywała z tym, że skala, a także oddziaływanie na naszą gospodarkę i przyszłość kraju będzie raczej xx razy mniejsze niż przez ostatnie kilka lat najróżniejsi eksperci nam wmawiali. Ani nie będziemy eksporterem gazu, ani nie uzależnimy się od dostaw zewnętrznych gazu.
Ostatnio edytowane przez emj10 : 06.11.2012 o godz. 21:52.