Apraho, odpowiedzi na te pytania udzielałem parę stron temu w połowie października i nie wydaje mi się, abym musiał się powtarzać, gdyż opinia na temat polityki energetycznej jaką powinno prowadzić nasze państwo została przeze mnie szeroko zarysowana. W międzyczasie doszło do kilku ruchów zaciskających współpracę na linii UE-Rosja i to powinno być dla nas wskazówką co powinniśmy robić. Inaczej za 10 lat obudzimy się z ręką w nocniku jak zakręcą kurek jamalski. Czy to będzie Putin, czy inny car rosyjski to zrobią to z wielkim uśmiechem.
sambo napisał(a):

|
tyle zdań wielokrotnie złożonych a kryją się pod nimi "wojskowi". Napisz wprost chłopie, że chodzi o sowiecką agenturę
|
To nie ja napisałem, a Ty. Zgodzę się jednak z tym, że czasem przesadzam ze zdaniami wielokrotnie złożonymi, ale staram się z tym walczyć.
Pablo84 napisał(a):

Nie wiem, czy to wszystko kłamstwa. Kiedyś oglądałem ten film i było tam sporo powtarzanych i utartych frazesów. Pewne z tego filmu co pobieżnie teraz przejrzałem jest to, że Polska gaz łupkowy posiada i będzie go w przyszłości wydobywała z tym, że skala, a także oddziaływanie na naszą gospodarkę i przyszłość kraju będzie raczej xx razy mniejsze niż przez ostatnie kilka lat najróżniejsi eksperci nam wmawiali. Ani nie będziemy eksporterem gazu, ani nie uzależnimy się od dostaw zewnętrznych gazu.