Wyświetl pojedynczy post
bonawentura
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 06.11.2012, 01:58
Lysy napisał(a):Wyświetl post
A ja popieram Bobka i również uważam Nuneza za szrot. Piłkarz pod każdym względem przeciętny i do tego niesamowicie GŁUPI. Wielka szkoda, bo na YT prezentował się co najmniej przyzwoicie.
Mimo że zgadzam się z Tobą, że jego zachowania na boisku były dyplomatycznie rzecz ujmując ordynarne, to i tak nie nazywałbym go szrotem. Owszem, zdarzały mu się błędy, bardzo głupie błędy, ale jego warunki fizyczne, dobra koordynacja ruchowa, szybkość rokowały dobrze na przyszłość.

Pamiętajmy - to Nunez zrobił akcję bramkową w meczu u siebie z APOELem. Wiem, że może to mało, ale pewnych zagrań z jego strony było więcej. Myślę, że trener z charakterem potrafiłby zmienić go w prawdziwego piłkarza. Z wiekiem zniknęłaby ta nonszalancja w jego zagraniach.

Cóż - być może kosztował za dużo, ale tego do końca nie wiemy. Osobiście bym go zatrzymał, bo potencjał miał chyba jeszcze większy niż Melikson. Był to piłkarz takiego kalibru, że gdyby poczekać z 1-2 lata i cierpliwie znosić jego wpadki, mógłby nam sam wygrywać mecze. Cóż - cierpliwości w naszym klubie nigdy nie było, więc mamy to, co mamy.

Uff... machnąłem elaborat na temat Nuneza. Martwi mnie jednak coś innego - de facto sprowadzanie w trakcie sezonu piłkarza do Wisły to przyznanie się do błędów. Przecież ten Kimura nie będzie nas kosztował groszy. Wątpię w to, by przyszedł tutaj za parę kilogramów kartofli. Wzbudza we mnie irytację takie usilne poszukiwanie piłkarzy z kartą w ręku, którzy kiedyś zagrali kilka przyzwoitych piłek. Moim zdaniem Kimura nie pokazał nic, nawet na tych filmikach, co predestynowałoby władze klubu do podjęcia decyzji o jego zatrudnieniu.

Poza tym, nawet gdyby odpalił, a cieszyłbym się niezmiernie, choć nie widzę podstaw do tego odpalenia, to gdzie to Bednarzowe oszczędzanie? Nagle zmienił optykę? Nie wierzę. Może Bednarz ma nóż na gardle, a jego bajka w Wiśle właśnie się kończy? Osobiście liczę na to, że niedługo odejdzie. Księgowym może jest dobrym, ale nic poza tym. Trzeba zainwestować w skauting, ale trzeba też znaleźć ludzi, którzy się na tym znają. Wisła bazuje cały czas na ludziach, którzy skutecznych transferów przeprowadzili paradoksalnie niewiele.

Ktoś pyta, kto mógłby przejąć "schedę" po Bednarzu? Jest wielu kandydatów, Mielcarski, Dudek, czy ktoś relatywnie tani z zagranicy. Ale trzeba mieć szczere chęci, by jakikolwiek sukces osiągnąć. Ze strony Bednarza widzę skrajny nihilizm.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując