Wyświetl pojedynczy post
bukaj22
Member

Od: 07.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2012, 22:49
Na pewno nie był , to wielki mecz. Pierwsza połowa raczej słaba z obu stron i taka bezwładna kopanina się zrobiła. W drugiej połowie Wisła zdominowała Lecha i gdyby nie Buric i solidna defensywa Lecha mogło być różnie. Właściwie patrząc na , to jakim zagraliśmy składem z Wisłą nie dziwię się , ze obraz gry był , jaki był. Tyle młodzieży w pierwszym składzie Lecha nie widziałem już dawno i , Ci młodzi chłopcy nie odbiegali wiele poziomem od starych wyjadaczy Wisły. Podobał mi się waleczny Bereszyński. Chłopak jest dość szybki i charował bardzo mocno. Na pewno fajnie wszedł w mecz Linetty i pokazał zarówno cwaniactwo , ale i jakieś tam umiejętności. Jak na debiut zagrał przyzwoicie. Fajnie zachował się Drewniak przy bramce , gdy przepchnął Wilka i strzelił do siatki. Poza tym bardzo solidny mecz Mańka i widać , że jest szefem defensywy Lecha. Krótko mówiąc 3 punkty przywiezione z Krakowa bardzo cieszą , bo wygrywamy tam bardzo rzadko. Styl był faktycznie fatalny , ale gdybyśmy z tyloma młodymi piłkarzami potrafili zdominować Wisłę na wyjezdzie , to by znaczyło , że nie trzeba transferów i Kadra jest bardzo silna. Muszę tez przyznać , że Rumak ma jaja , bo żeby wystawić Linetty przy wyniku 1-0 trzeba być odważnym. Tym razem ryzyko się opłaciło.

Co do Wisły , to hm... Generalnie gracie w podobnym stylu już dłuższy czas. Wystawiając Gargułe i Ilieva dla mnie graliście w " 9" Nie wiem jakie chody ma Garguła z trenerami Wisły , ale gość nie robi zupełnie nic. W defensywie jest beznadziejny a w ofensywie tylko człapie. Widzę , że uparliście się na Frederiksena , bo zawalił bramkę , ale w drugiej połowie jak dla mnie był najlepszym piłkarzem Wisły. Widać , że chłopak potrafi rozegrać piłkę i zrobić wrzutkę. Myślę sobie , ze Wisła po prostu popada w przeciętność. Ciężko mi dostrzec w Czekaju następce Marcelo czy Clebera i fakt , ze gra w pierwszym składzie Wisły nie świadczy zbyt dobrze o personaliach w klubie. Chłopak jest taki jakiś nijaki... To miejsce , które zajmuje Wisła nie jest dziełem przypadku i mówię , to bez złośliwości. Jak by to Kasperczak powiedział " no fajny zespół , ale brak w nim jakości..."
Odpowiedz cytując