Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2012, 18:12
Jeden z najistotniejszych meczów w tej rundzie. Patrząc na tabelę, my musimy wygrać to spotkanie. Inaczej się nie da. Jeśli chcemy zimować na w miarę bezpiecznym miejscu, to trzeba Kielce pokonać. Prawda jest taka iż Zagłębie z czasem się otrząśnie i wygra z kilka spotkań z rzędu, to samo Podbeskidzie. Wtedy jesteśmy w bladej dupie, bo podtrzymuje to co pisałem po pierwszych meczach. Nie widzę zespołu, z którym możemy zdecydowanie i przekonywująco wygrać. Zainkasować pewne 3 pkt już przed meczem. Z każdym trzeba walczyć i liczyć na łut szczęścia.

Na dzień dzisiejszy tabela od 8 do 13 miejsca wygląda na bardzo spłaszczoną. W górę też jest płaściutko, niemniej między 8 a 9 miejscem są dwa punkty różnicy. Zakładam, że do końca rundy taka sytuacja się nie zmieni i będzie bardzo ale to bardzo płasko i każdy mecz będzie zmieniał obraz tabeli. Dlatego bardzo istotne jest zwycięstwo z bezpośrednim rywalem z tabeli. Ważne aby bezpośredni bilans spotkań mieć korzystny. Szczególnie z tymi zespołami z samego dołu. Dlatego mecz z Koroną jest taki istotny.

Korona gra bardzo ambicjonalnie, tak więc na tym polu nas raczej roznosi bezdyskusyjnie. Pytanie jak będą dysponowani piłkarsko, chociaż nie zdziwiłbym się gdyby od pierwszych minut podeszli blisko pod naszą eksperymentalną obronę i liczyli na błędy. A, że będą i to w ilościach sporych to pewne, dlatego zależy jak będą dysponowani piłkarsko. Bo jeśli dobrze to 3-0 o których wspomina ktoś wyżej nie jest niemożliwe.

Staram się znaleźć jakieś nutki optmymizmu to niestety, ale racjonalnie rzecz ujmując, remis będzie sukcesem. Przydałby się pogrom i 3 pkt ale nie wiem na jakiej podstawie mam tak myśleć. Nie wiem kto miałby nagle zagrać średni mecz ligowy i przechylić na naszą korzyść rywalizacje z Koroną. Tak więc remis sukcesem, wygrana marzeniem.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując