Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.11.2012, 14:01
Problem jest wg mnie nie w tym, że nie ma kim grać. Bo od biedy jest. Problemem jest to iż zawodnicy mają dość klubu, kibice mają dość zawodników a właściciel ma dość wszystkiego. Zwyczajnie nie ma chemii w tym klubie i tyle. Do tego jak doda się fatalną zbliżoną do zabawnej polityki transferowej to mamy co mamy. I nie zdziwie się specjalnie jak w przyszłym roku będziemy walczyć już konkretnie o utrzymanie.

Zawodnicy są jacy sa, ale znów w innych klubach nie ma nie wiadomo kogo. U nas zwyczajnie brak jest chemii. Nie ma atomosfery. Zawodnicy sprawiają wrażenie jakby chcieli stąd jak najszybciej odejść, kibice są w....ieni na zawodników a właściciel nie ma pomysłu co z Wisła zrobić. I niestety ale takie a nie inne sa tego efekty.

U nas potrzeba zawodnika, który robi grę, taki Nakoulma czy inny Milik. Ale nie we sensie, że robi grę, jako playmaker, tyle, ze ciągnie zespół jak nie idzie. Buduje atmosferę. u nas mam wrażenie, że wszystko jest od a do z. Przyjść, potrenować, zgrupowanie, wyjść na mecz, przelew. Przyjść potrenować, zgrupowanie, mecz,przelew. Nie ma złości, tego czegoś na czym jadą Korona, Ruch czy Widzew, do pewnego momentu. I w jakimś sensie jedzie Poznań, Polonia.

Niech zjem kapcia, ale już wolałem Maleckiego, który przynajmniej walił prosto z mostu i cos z siebie dawał. Kij, że nie za wiele mógł dać z siebie ale jakaś iskra szaleństwa w tym była. A dziś mamy Ilieva, Meliksona( z tym to nie wiem co będzie, ale chyba sami na siebie bicz ukręciliśmy zatudniajac tego faceta). Chaveza,Jaliensa,Genkova. Czyli facetów działających wobec schematu,który napisałem powyżej. To nie jest dla nich jakaś nobilitacja, gra w naszej lidze ale zwyczajnie miejsce pracy. Gdzie się przchodzi odwala swoje i do domu. A Meliksona im szybciej się pozbędziemy tym lepiej dla wszystkich. Facet ma idealne pole do popisu, wszak łatwo może się wybić jako lider zespołu. Ale i to go przerasta.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 04.11.2012 o godz. 14:41.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując