naturalmystic napisał(a):

|
1. To była zwyczajna katastrofa lotnicza. Moim zdaniem wynikała z wadliwego sprzętu, który jest w posiadaniu naszego rządu.
|
Ad 1. Pokaż mi drugą taką na świecie katastrofę, gdzie zginęła tak liczna elita jakiegoś państwa. Katastrofę, gdzie dopiero po 2,5 roku zbadano wrak na obecność materiałów wybuchowych (!!!).
Ad2. Czyli nie uderzenie w brzozę ,a awaria sprzętu jest przyczyną katastrofy? Przecież to teoria spiskowa - ani komisja Millera ani Anodiny nie wskazują na jakikolwiek wadliwy sprzęt. Skąd masz takie oszołomskie informacje?

|
No, ale już widze te zarzuty opozycji gdyby rząd zdecydował się na wymianę floty.
|
Masz kiepskie informację. W 2007 roku przygotowany został przetarg przez ministra z PIS-u na zakup nowych samolotów dla naszych VIP-ów. I co zrobił od tego czasu rząd miłości?
http://www.rp.pl/artykul/511933.html

|
2. Teoria "straszliwej zbrodni" to słowa Kaczyńskiego, a wcześniej jego krzykaczy.
|
Zakładając że faktycznie to był zamach, to jak byś to inaczej nazwał? Przesłanki ku temu pojawiły się po wykryciu trotylu na wraku. Pisałem Ci już powyżej.

|
Uwierz mi, że nie można wyobrazić sobie gorszej rzeczy dla naszego kraju niz powrót do rządu partii, która w związku z aferą trotylową pokazała swoje prawdziwe oblicze. Wiem, że pis uważa nas za mocarstwo Europy, które nie powinno liczyć się ze zdaniem innych krajów, ale w zagranicznych mediach nazwano Kaczyńskiego najgroźniejszym populistą Europy. Ja tak tego zawistnego psychopatę widzę od dawna.
|
Ale może konkretnie co nam grozi? 2 lata już rządzili i nic strasznego się nie działo. Za to od 5 lat mamy ciąg katastrof i syfu, począwszy od afery stoczniowej, poprzez hazardową, Amber Gold, wzrost długu publicznego, wzrost podatków, inwigilacja i skazywanie blogerów itp.....Z chęcią podyskutuję o faktach, tylko pisz konkretnie, a nie o "zawistnych psychopatach". Bo to nie są argumenty, tylko epitety. A to nie to samo.
serek.c2 napisał(a):

|
Pysio będzie miał nowego kolegę...
|
Niestety, ale natura i forum nie znosi próżni

"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"