felipe napisał(a):

Nie od dziś o tym wiadomo przecież...
Inna sprawa, że Kaczyński (z Macierewiczem, choć on zachował więcej rozwagi) dali w tygodniu mocny argument, by sobie po nich poużywać. Newsweek zupełnie nie z mojej bajki, ale redaktorzy tam zatrudnieni głupkami nie są, by w takich dniach pisać o dupie maryni. Okładka / motyw przewodni numeru do przewidzenia.
|
Zgadzam się, że motyw przewodni okładki był do przewidzenia, ale jej forma to już jest przegięcie. Idealnie wpisuje się w takie okładki jak ta z Macierewiczem - talibem. PiS to nienawiść i terroryzowanie, trzeba to ludziom zaklepać w głowach.
naturalmystic napisał(a):

|
Nie ma co się dziwić, że nowe numery tygodników szeroko zajmą się tematem rzekomego zamachu, trotylu, nitrogliceryny, laserów i sztucznych mgieł.Według mnie okładka nowego Newsweeka adekwatna do ostatnich wypowiedzi prezesa. Cieszy tylko, że choćby te kilka procentów społeczeństwa nie da sie po raz kolejny nabrać na cudowną przemianę w aniołka umiłowanego wodza Pisu
|
Szkoda że nie zajmą się tym, że polscy śledczy dopiero po 2,5 roku dokonują pierwszych badań wraku na zawartość materiałów wybuchowych. I tym że urządzenie którym nasi śledczy dokonywali badań wbrew bajaniom Szeląga (kolejnym) z 99% dokładnością wskazuje obecność środków wybuchowych takich jak trotyl.
I o tym że członek rodziny jedenego ze zmarlych wykonał na własną rękę badania pasa z samolotu, które potwierdziły obecność na nim trotylu. No ale po co się zajmować duperelami. Tematem numer 1 od lat jest wódz opozycji. Rządu lepiej się nie tykać.
http://wpolityce.pl/wydarzenia/39807...zwy-substancji
http://wpolityce.pl/wydarzenia/39760...y-obecnosc-tnt
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"