Wyświetl pojedynczy post
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.11.2012, 14:51
Ja wyznaję tezę R.A. Ziemkiewicza, który uznaje Polskę za kraj postkolonialny. Tożsamą opinię ma na temat naszego narodu.
Kwestią oczywistą jest, że panowie z PO nie pełnią realnej władzy, tylko są marionetkami, za które pociągają prawdziwi rządzący. Mam na myśli służby specjalne, a dokładnie tych, którzy maja szafy z odpowiednimi teczkami na konkretne osoby.
Jeśli Tuska od władzy ktoś odsunie, to tylko ci panowie. Już od pewnego czasu w rozmowach ze znajomymi zauważyliśmy, że Tusk traci przychylność. To była nasza pierwsza teza. Jednak po jakimś czasie przegrała z założeniem, że sbkom chodzi zdecydowanie o destabilizację życia społecznego w kraju. Tylko wtedy mają idealną sytuację do robienia swoich interesów. Naród ma się kłócić o Smoleńsk jak najdłuzej. Dlatego wg mnie nie ma mowy o śledztwie międzynarodowym. W kręgach byłych WSI zapadła decyzja, że najlepiej byłoby, gdyby społeczeństwo dusiło się w sosoie smoleńskim jak najdłużej.
Stawiam dolary przeciwko orzechom, że jeszcze wiele razy będziemy bombardowani rewelacjami nt. katastrofy, które będą dementowane. Wszystko w celu podgrzania atmosfery.
W całym konflikcie moją sympatię kieruję ku Pisowi, choć nie jestem jego wyborcą. Dziwi mnie natomiast postawa JK, który w tym tygodniu ewidentnie dał się łatwo wpuścić w zasadzkę. Czekistom chodzi właśnie o to, aby powrócił dawny JK, rozemocjonowany. Wtedy znów będą mieli kim straszyć ciemny lud.
Kaczyński w tym tygodniu in minus (pijarowsko).
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując