Wyświetl pojedynczy post
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.11.2012, 11:01
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
A co robią rodacy? rodacy szydzą i udają, że nic nie widzą.To jest dopiero tragedia.
We wszystkim zgoda co napisałeś.

Natomiast zazdroszcze Ci, że piszesz iż "rodacy udają, że nic nie widzą". Ja wiem, że nie widzą,dają się nabierać na sztuczki PR rodem z gimnazjum to co dopiero w jarzeniu faktów związanych z katastrofą. W TV powiedzieli i gra. To jest początek i koniec wszystiego, Alfa i Omega dla 80 procent społeczeństwa, powiedzieli w TV lub na Onecie napisali. Pozostałe 20 procent szamocze się w własnym sosie i przekonują przekonanych. I dawno zauważyłem, że pomiędzy tymi 80 a 20 procentami jest gigantyczna przepaść, nie do zasypania.A pogłębia ten stan rzeczy fakt iż nie ma u nas społeczeństwa, jest tylko i wyłącznie naród, i to jeszcze w takiej bardzo prostej formie. Ludzi w większości zyjących w Polsce łączy tylko język, chociaż i też nie do końca, bo byle jakość w mówieniu jest teraz w modzie w sumie. Bendem, przyszłem, pójdem, zajebiście itd. Jakaś nowo mowa za śmietnika.

Te 20 procent powinno iść własnym tokiem, i nie przekonywać tych 80,bo niby z jakiej racji w jakim celu ? Bo jak ktoś wierzy tak jak wspomniałem w PR na poziomie gimnazjum, no to nie przekona się go żadnym racjonalnym dowodem. Ci co dostrzegli że coś jest nie tak , już dawno opuścili szeregi ciemnogrodu. Tak ciemogrodu,bo w XXI wieku zachowanie większosći wskazuje, że nie wyszli jeszcze z lasu. Co najwyżej tkwią dalej w poprzedniej demokracji i to na początkach jej istnienia.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 01.11.2012 o godz. 11:07.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując