Pablo84 napisał(a):

|
A co robią rodacy? rodacy szydzą i udają, że nic nie widzą.To jest dopiero tragedia.
|
We wszystkim zgoda co napisałeś.
Natomiast zazdroszcze Ci, że piszesz iż "rodacy udają, że nic nie widzą". Ja wiem, że nie widzą,dają się nabierać na sztuczki PR rodem z gimnazjum to co dopiero w jarzeniu faktów związanych z katastrofą. W TV powiedzieli i gra. To jest początek i koniec wszystiego, Alfa i Omega dla 80 procent społeczeństwa, powiedzieli w TV lub na Onecie napisali. Pozostałe 20 procent szamocze się w własnym sosie i przekonują przekonanych. I dawno zauważyłem, że pomiędzy tymi 80 a 20 procentami jest gigantyczna przepaść, nie do zasypania.A pogłębia ten stan rzeczy fakt iż nie ma u nas społeczeństwa, jest tylko i wyłącznie naród, i to jeszcze w takiej bardzo prostej formie. Ludzi w większości zyjących w Polsce łączy tylko język, chociaż i też nie do końca, bo byle jakość w mówieniu jest teraz w modzie w sumie. Bendem, przyszłem, pójdem, zajebiście itd. Jakaś nowo mowa za śmietnika.
Te 20 procent powinno iść własnym tokiem, i nie przekonywać tych 80,bo niby z jakiej racji w jakim celu ? Bo jak ktoś wierzy tak jak wspomniałem w PR na poziomie gimnazjum, no to nie przekona się go żadnym racjonalnym dowodem. Ci co dostrzegli że coś jest nie tak , już dawno opuścili szeregi ciemnogrodu. Tak ciemogrodu,bo w XXI wieku zachowanie większosći wskazuje, że nie wyszli jeszcze z lasu. Co najwyżej tkwią dalej w poprzedniej demokracji i to na początkach jej istnienia.