Wyświetl pojedynczy post
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.11.2012, 01:04
xanti1906 napisał(a):Wyświetl post
Jestem na kupnie nowych części do swojego stacjonarnego.
Ze 2 miesiące temu padła karta graficzna, wymieniłem na GeForce GT 630 1gb. Od tego czasu zaczęły się sypać kolejne części, więc postanowiłem całkiem wymienić i mieć znowu spokój na parę lat. Planuję złożyć coś takiego:
Intel DualCore G860 3.0GHz, socket 1155
Gigabyte GA-B75M-DH3
2x DDR3 4GB (w sumie 8gb)
Dysk 500GB SATA III 16MB CACHE
Nagrywarka DVD LiteOn iHAS124 SATA
i zasilacz pasuje z 500W, przy 12V - 20A.
Zamykam się przy tym zestawie w 1050zł. Jeżeli ktoś ma jakieś propozycje co można ulepszyć za niewielką cenę lub przyoszczędzić na czymś to chętnie poczytam.
1. Po co 8GB w takim sprzęcie?
2. Zasilacz widzę że jakiś budżetowy ale lepiej kupić lepszy 400W niż 500W w tej samej cenie. Z takimi parametrami ten komp nie będzie przekraczał 150W pod obciązeniem więc nie potrzebny taki mocny zasilacz. Nawet 350W by starczyło.

luke1906 napisał(a):Wyświetl post
ciężko powiedzieć ile trzyma, ja używam jej w służbowo-domowym laptopie więc eksploatowana jest mocno, ze 3-4 miesiące spokojnie wytrzyma, zresztą to tylko jeden 'paluszek' więc co za różnica

przy okazji zapytam, w stacjonarnym kompie (staroć) padła grafika - GeForce 6600,
pasowałoby ją wymienić, bo komp od czasu do czasu włączam, sporo potrzebnych danych tam siedzi, konfig to P4 3.0GHz, płyta Asus P5GDC Deluxe, potrzebuje wsadzić coś najtańszego co by nie żarło prądu za dużo, ot żeby hulało bez problemów, co polecicie? tak do 100zł coś znajdę?
Nowe czy używane? Dużo tego na allegro
Odpowiedz cytując